Inicio Comunidad Valenciana Sagunt a Escena presenta 'Los invitados' al Centre Cultural Mario Monreal

Sagunt a Escena presenta 'Los invitados' al Centre Cultural Mario Monreal

0


Sagunt a Escena continua amb la seua programació de l’Off Romà al Centre Cultural Mario Monreal amb la funció ‘Los Invitados’, una producció de Colectivo Fracasadas, dirigida per Ximo Flores i interpretada per Amparo Ferrer Báguena y Manolo Puchades.

A partir d’un viatge a Lesbos per a conéixer la tragèdia dels refugiats, l’obra ens condueix a un viatge per Espanya, pel Mediterrani i pel temps. En ‘Los invitados’ ningú està fora de perill perquè parla de nosaltres, del món en general, ja que finalment tots som el mateix, éssers humans.

Colectivo Fracasadas proposa en aquesta obra un emotiu documental teatralitzat sobre la identitat, les migracions i la crisi humanitària a Lesbos. Vol ser un homenatge al treball anònim de tots els pescadors que ajudaren i ajuden els refugiats en la seua arribada a l’Egeu.

Cada vegada un nombre major d’europeus veuen en els refugiats un perill per a la seua cohesió i per a la seua solidaritat de grup, és a dir, un perill per a la seua identitat. Descartes, el pare de la filosofia moderna, va escriure que quan era jove els costums estrangers li semblaven ridículs i excèntrics, i es va preguntar a si mateix si els seus costums semblarien igual de ridículs per als altres.

El punt de partida, per tant, no és el reconeixement dels estranys, sinó reconéixer un estrany en nosaltres mateixos. El reconeixement del fet de que tots som uns estranys, cada u a la seua manera, ofereix l’única esperança d’una tolerable convivència entre diferents maneres de viure.

El següent espectacle del festival serà una altra programació de l’Off, en aquesta ocasió un espectacle gratuït a la pujada al castellde Sagunt: ‘Ovvio’, un espectacle de Kolektiv Lapso Cirk.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre