Inicio Comunidad Valenciana L’Institut Valencià de Cultura incrementa un 38,5% les ajudes al sector de...

L’Institut Valencià de Cultura incrementa un 38,5% les ajudes al sector de la dansa valenciana

0

València (20.03.18). L’Institut Valencià de Cultura ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la convocatòria d’ajudes per al foment de les arts escèniques del sector de la dansa. Es tracta d’un total de 475.752 euros per a l’exercici 2018, un 38,5% més que l’any passat. Aquest import es distribuirà en sis modalitats diferents d’ajudes.

La convocatòria té com a finalitat fomentar la coreografia i la promoció de companyies i grups de dansa de caràcter professional, el desenvolupament i promoció de qualsevol tipus d’activitats, festivals i certàmens, i el suport a la creativitat escènica i a la seua difusió.

Així mateix, aquestes ajudes pretenen fomentar la cooperació entre altres agents i entitats culturals del sector de la dansa, públics o privats, per a contribuir a consolidar el sector valencià de la dansa perquè el públic puga disposar d’una oferta diversificada i de qualitat

Les subvencions per al foment de les arts escèniques del sector de la dansa estan emmarcades en el Pla de xoc de les arts escèniques de ‘Fes Cultura’, amb què Cultura de la Generalitat pretén realitzar una gestió més eficient i de més impacte de la política cultural valenciana. Una aposta pel sector de la dansa i pel foment de la seua programació.

A més, amb la publicació de la convocatòria durant el primer trimestre de l’any, segueix complint amb una de les reivindicacions històriques del sector.

Per a poder presentar-se, els interessats i les interessades disposaran d’un termini màxim de 20 dies naturals des de la publicació de la convocatòria en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’. Aquestes es podran fer per via telemàtica en aquest web o bé presencialment a l’edifici de l’Institut Valencià de Cultura a la Plaça de Viriat (València).

Sis modalitats d’ajuda

La convocatòria actual disposa de sis modalitats diferents: ajudes a la producció coreogràfica per a un muntatge concret, ajudes a gires d’empreses de dansa, ajudes a projectes emergents de producció coreogràfica per a un muntatge concret, ajudes a entitats sense ànim de lucre, ajudes a la formació, investigació, i ajudes a la realització de festivals i mostres de dansa.

La modalitat a la producció coreogràfica per a un muntatge concret disposarà d’un import de 200.000 euros, un 29,03% més que en la convocatòria del 2017. L’import individualitzat màxim serà de 35.000 euros.

Pel que fa a les ajudes a gires d’empreses de dansa, s’atorgaran un total de 95.000 euros, 35.000 euros més que l’any passat. Individualment, es podran percebre un màxim de 20.000 euros.

Quant a projectes emergents de producció coreogràfica, l’import d’aquesta modalitat serà de 44.752 euros, una quantia que dobla l’import assignat en l’última convocatòria. La quantia màxima individualitzada serà de 15.000 euros.

Per a la modalitat d’ajudes a entitats sense ànim de lucre, l’import total serà de 41.000 euros, cosa que suposa un 17,14% més que en 2017. Cada ajuda, de manera individualitzada, no podrà ser superior a 15.000 euros.

Les ajudes a la formació, investigació i edició tindran un pressupost màxim de 30.000 euros, un 36% més de dotació que en la passada convocatòria d’ajudes. La quantitat màxima que es concedirà de manera individualitzada serà de 5.000 euros.

Finalment, les ajudes per a la realització de festivals i mostres de dansa disposaran de 65.000 euros, 15.000 euros més que en 2017. Es podran assignar un màxim de 25.000 euros individualment.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre