Inicio Comunidad Valenciana El Consell inicia una campanya de conscienciació entre agricultors per a...

El Consell inicia una campanya de conscienciació entre agricultors per a la prevenció d’incendis forestals en terreny agrícola-forestal

0

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha posat en marxa una campanya de comunicació i conscienciació per a la prevenció d’incendis forestals en terreny agrícola-forestal dirigida als agricultors.

En el marc de campanya Stop al Foc, i dins de les Línies Estratègiques Valencianes de Prevenció d’Incendis Forestals per al període 2017-2020, esta iniciativa té com a objectiu generar oportunitats de trobada i discussió, per a afavorir el diàleg entre els actors del sector agrari i forestal, de manera que, conjuntament, siguen capaços de dissenyar escenaris de futur que contemplen alternatives consensuades a la crema de restes de poda agrícoles.

Es tracta de buscar de forma col·laborativa i consensuada, noves solucions i alternatives per a tractar de minimitzar al màxim els focus d’incendis que s’originen en zones d’interfície agrícola-forestal.

Entre els actors invitats a participar en esta campanya estan els agricultors i ramaders, sindicats agraris, la Federació de Cooperatives, les cambres i consells agraris locals, associacions adherides a moviments associatius rurals, institucions públiques, Grups d’Acció Local LEADER, associacions de propietaris forestals; consorcis de residus, col·lectius i plataformes que fomenten pràctiques agrícoles sostenibles, entitats ambientalistes, agents mediambientals i personal de la Conselleria.

La campanya s’organitza en 18 sessions-tallers que tindran lloc en zones amb risc d’incendi forestal a la Comunitat Valenciana. Constarà de 3 sessions informatives, una per província, en les en què es facilitarà tota la informació necessària sobre el procés, 12 sessions participatives a a fi d’entaular diàlegs col·laboratius, i 3 sessions, de nou una per província, en les que es traslladaran els resultats obtinguts de les diferents sessions participatives.

Començarà el dimarts 17 d’abril, amb la primera de les xarrades informatives, que se celebrarà a Betxí, i finalitzarà durant la primera quinzena del mes de juny.

Les estadístiques revelen que el 72% dels incendis que han tingut lloc en els últims deu anys, es deuen a causes d’origen humà, ressaltant entre ells els derivats de cremes agrícoles.

Tenint en compte el caràcter evitable de la causalitat de gran part dels incendis forestals de la Comunitat Valenciana, des de la Conselleria es consideren essencial l’enfortiment de les mesures de prevenció i la priorització de l’actuació directa sobre les causes que els ocasionen

S’adjunta Dossier Informatiu en què es detallen les dates i municipis

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre