Inicio Comunidad Valenciana El Consell fixa les bases de tres línies d'ajudes que potenciaran l'oferta...

El Consell fixa les bases de tres línies d'ajudes que potenciaran l'oferta dels productes agroalimentaris valencians

0

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha establit les bases de tres línies d’ajudes que potenciaran l’oferta dels productes agroalimentaris valencians.

La norma es pot consultar en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana en el següent enllaç consultar ací, fa referència a les bases reguladores de les ajudes a la valoració dels productes de qualitat agroalimentària diferenciada, promoció dels productes agroalimentaris de proximitat de la Comunitat Valenciana, i foment dels canals adequats per a garantir la disponibilitat de productes ecològics de proximitat.

En primer lloc, les ajudes a la valoració dels productes de qualitat agroalimentària diferenciada estan dirigides a estimular la Investigació, desenrotllament i innovació en matèria de qualitat agroalimentària diferenciada.

Per esta via se subvencionaran projectes d’investigació, desenrotllament i innovació que tinguen com a finalitat millorar els sistemes, mètodes i tècniques de producció/elaboració dels productes de qualitat agroalimentària diferenciada; avançar en el desplegament i aplicació de la millora vegetal i fitogenética per a promoure la sostenibilitat i competitivitat del sector; produir de forma més eficient, sostenible, segura i saludable, i en particular amb certificació ecològica;

Així mateix, es garantix la protecció dels cultius de productes emparats per mitjà de la lluita biològica i l’aplicació sostenible dels productes fitosanitaris; i transformar, valorar i/o eliminar els residus de manera controlada així com la producció de biomassa i altres recursos biològics renovables.

Podran ser beneficiaris d’esta via de finançament les universitats, els centres d’investigació i els organismes de transferència tecnològica, que tinguen caràcter públic, i comptar amb el suport de com a mínim una figura de qualitat agroalimentària diferenciada de la Comunitat Valenciana.

A més, el document també arreplega les bases de les ajudes per a la promoció dels productes agroalimentaris de proximitat de la Comunitat Valenciana a través de fires i mercats locals. En este cas es tenen en compte els productors directes, la venda directa, la traçabilitat, els Sistemes Participatius de Garantia i els productors primaris. Els destinataris d’estes ajudes seran els municipis, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat.

De la mateixa manera, la mateixa disposició inclou la definició de les ajudes dirigides a fomentar la concentració de productes ecològics de proximitat de la Comunitat Valenciana a través de mercats majoristes, en la gestió de la qual participen de forma majoritària entitats locals.

En este sentit, seran les entitats públiques locals els beneficiaris d’estes ajudes sempre que participen de forma majoritària en la gestió dels mercats majoristes de productes ecològics, que almenys el 50% dels productes ecològics gestionats siguen procedents de la Comunitat Valenciana i que la presentació dels productes per a la seua venda serà conforme amb la normativa de referència.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre