Inicio Galicia A Evega estuda o potencial das variedades autóctonas para elaborar viños rosados

A Evega estuda o potencial das variedades autóctonas para elaborar viños rosados

0

A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia está analizando a evolución da maduración de cada unha das variedades para determinar o momento óptimo para a súa vendima e os tempos de maceración da uva en frío necesarios para obter unha extracción da cor máis idónea


A Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega), centro dependente da Consellería do Medio Rural, organiza hoxe e o vindeiro venres catas de rosados nos seus centros de Leiro (Ourense) e Ribadumia (Pontevedra) para estudar así o potencial das variedades autóctonas na elaboración destes viños.

A actividade consiste nunha valoración organoléptica completa de 10 micro-vinificacións de variedades tintas autóctonas elaboradas en rosado e encádrase dentro do abano de accións que este centro desenvolve ao abeiro do Plan de Transferencia para o apoio ás actividades de demostración e de información ao Agro Galego 2018, convocado anualmente pola Consellería do Medio Rural.

Este estudo e experimentación desenvólvese dende hai dous anos na Estación Experimental de Viticultura e Enoloxía de Ribadumia e ten por obxecto validar as técnicas de elaboración das variedades tintas para a obtención de viños rosados, así como mostrar o potencial organoléptico das nosas variedades autóctonas. Nas elaboracións feitas na Evega estudouse a evolución da maduración de cada unha das variedades para determinar o momento óptimo para a súa vendima e os tempos de maceración da uva en frío necesarios para obter unha extracción da cor máis idónea.

Leer más:  Sartorius pide "pasar a la ofensiva" ante la operación de "acoso" a "la democracia" y solicita que Sánchez "aguante"

Nas catas programadas valóranse os monovarietais elaborados con variedades tintas de caíño tinto, espadeiro, mencía, brancellao, sousón, pedral, castañal, loureiro tinto, merenzao e mouratón. Nestas catas participan 15 expertos que pertencen basicamente aos paneis das cinco denominacións de orixe galegas e ao mundo da comunicación, sendo os responsables de definir nas fichas de cata a cor, os descritores aromáticos e o equilibrio gustativo detectados.

Compromiso polo I+D+iCon accións deste tipo, a Evega mantén o seu compromiso co rural galego a través da investigación, a formación, o I+D+i e a transferencia de coñecementos como alicerces necesarios na xeración de novas oportunidades para o sector vitivinícola galego. Estes traballos procuran unha posta en valor das nosas castes autóctonas e abren novas posibilidades comerciais para as elaboracións en Galicia.


- Te recomendamos -