Inicio Comunidad Valenciana ‘Lucrezia Borgia’, primera producció de les Arts que es veurà en un...

‘Lucrezia Borgia’, primera producció de les Arts que es veurà en un teatre d’òpera francés

0


El Palau de les Arts incrementa la seua llista de produccions llogades amb ‘Lucrezia Borgia’, de Donizetti, que es converteix en el primer títol del centre d’arts que inclou un teatre d’òpera francés en la seua programació.

El Théâtre du Capitole de Tolosa exhibirà dins de la temporada 2018-2019 la proposta d’Emili Sagi, que, a més, va ser la primera òpera que les Arts va transmetre en ‘streaming’.

La proposta de Francisco Negrín per a ‘Salome’, de Strauss, que va inaugurar en 2010 el II Festival del Mediterrani, s’uneix també a la llista de produccions en circulació. Després del seu pas per Bilbao, el muntatge viatjarà pròximament als Estats Units.

L’Òpera de Houston, un dels teatres més avantguardistes del país, inclourà aquesta obra després de l’excel·lent acollida de la tetralogia wagneriana ‘L’anell del Nibelung’, coproducció de les Arts i el Maggio Musicale Fiorentino amb el segell de La Fura dels Baus.

‘Salome’ es converteix així en la quarta producció de les Arts que es mostrarà als Estats Units després de ‘Fidelio’ a Los Angeles, ‘L’anell del Nibelung’ a Houston i ‘La bohème’, que actualment programa l’Òpera de Filadèlfia.

A més, la coproducció de les Arts amb els Teatres del Canal de la sarsuela ‘La Malquerida’, de Penella, s’estrenarà en el mes d’abril en el XXV Festival de Teatro Lírico Español de Oviedo.

Fins a la data, les Arts havia exportat els seus treballs a Àustria (Graz), Bèlgica (Brussel·les), la Xina (Canton i Taiwan), els Estats Units (Houston i Los Angeles), Itàlia (Gènova, Palerm, Roma i Trieste) i Mònaco (Montecarlo). Dins d’Espanya, teatres i festivals de la Corunya, Bilbao, Madrid, Múrcia, Pamplona, Peralada, Sant Sebastià, Sevilla i Valladolid han recorregut als treballs escènics fets pel centre d’arts valencià.

Produccions llogades ‘La bohème’, amb direcció escènica de Davide Livermore, encapçala el rànquing de les produccions més demandades, amb representacions a Filadèlfia (els Estats Units), Madrid, Roma (Itàlia), Sant Sebastià i Sevilla.

En segona posició es troba ‘L’elisir d’amore’, coproduït amb el Teatre Real Madrid, i que Damiano Michieletto va ambientar a la platja de la Malva-rosa. El muntatge, que ja s’ha representat a Palerm, Graz i Brussel·les, recalarà aquest estiu en el Festival d’Òpera de Macerata (Itàlia).

Li segueixen els quatre títols que conformen la multipremiada producció de ‘L’anell del Nibelung’, amb La Fura dels Baus, que s’han exhibit a Houston (els Estats Units), Taipei (Taiwan) i Sevilla.

També amb tres lloguers es troben dues produccions de referència en la història del teatre: el muntatge de ‘Fidelio’, que va inaugurar les Arts en 2006 i que ha sigut sol·licitat per Madrid, Los Angeles i Florència, junt amb la visió del cineasta Chen Kaige de ‘Turandot’, representada en la Corunya, Canton (la Xina) i Montecarlo, i que va inaugurar en 2007 el I Festival del Mediterrani.

La nòmina de produccions de les Arts en circulació per altres teatres i festivals d’òpera i sarsuela també inclou ‘Don Giovanni’, ‘La Bruja’, ‘Carmen’, ‘El rey que rabió’, ‘Una cosa rara’, ‘Opérame’, ‘Otello’, ‘Juditha Triumphans’ i ‘A Midsummer Night’s Dream’.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre