Inicio Comunidad Valenciana L’IVC presenta a la Filmoteca ‘El cuarto mandamiento’, d’Orson Welles

L’IVC presenta a la Filmoteca ‘El cuarto mandamiento’, d’Orson Welles

0


L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca, el dijous 22 de març a les 19:00 hores, ‘El cuarto mandamiento’ (1942), d’Orson Welles, dins del cicle «Bàsics Filmoteca. Del cinetoscopi a l’smartphone: cinema i tecnologia». El cineasta i director de fotografia Manuel Giménez de Llano serà el responsable de la presentació del clàssic de Welles i del posterior col·loqui amb el públic de la Filmoteca. ‘El cuarto mandamiento’ podrà tornar a veure’s el divendres 23 de març, a les 18:00 hores.

Manuel Giménez de Llano (València, 1968) ha fet nombrosos curtmetratges i ha obtingut premis i esments en festivals nacionals i internacionals, com Clermont-Ferrand, Cinema Jove o Alcalá de Henares, i recentment ha finalitzat el rodatge de ‘Las niñas’, un llargmetratge de ficció sobre el cas Alcàsser.

En aquesta edició, «Bàsics Filmoteca» se centra en l’evolució tecnològica del cinema des dels seus inicis fins a l’actualitat, amb blocs temàtics. En aquesta ocasió, el cicle analitza qüestions bàsiques de fotografia cinematogràfica: des del tractament de la llum fins a l’evolució de les òptiques i els seus efectes sobre la profunditat de camp.

Considerada com un dels grans clàssics de la història del cinema, ‘El cuarto mandamiento’ figura en aquest bloc temàtic per l’ús que va fer Welles de la profunditat de camp. Després de l’èxit de ‘Ciudadano Kane’, Welles va dirigir ‘El cuarto mandamiento’, que mostrava la vida d’una família nord-americana a principis del segle XX. El muntatge final de Welles va ser alterat per l’RKO fins a tal punt que el cineasta va dir que havien arruïnat la seua obra.

Al costat d»El cuarto mandamiento», el bloc temàtic dedicat a la fotografia cinematogràfica es completa amb un clàssic dels setanta, ‘Barry Lyndon’, (1975) de Stanley Kubrick, que és un referent de la il·luminació en el cinema per la utilització que fa de fonts naturals de llum. La pel·lícula podrà veure’s el divendres 23 de març, a les 20:00 hores, i el dissabte 24, a les 18:00 hores.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre