Inicio Comunidad Valenciana L'Institut Valencià de Cultura estrena a la Filmoteca 'La vida lliure', de...

L'Institut Valencià de Cultura estrena a la Filmoteca 'La vida lliure', de Marc Recha

0


L’Institut Valencià de Cultura estrena el divendres 5 d’octubre a les 20.00 hores, a la Filmoteca, ‘La vida lliure’, l’última pel·lícula del cineasta català Marc Recha. La pel·lícula serà presentada per Marc Recha al públic de la sala Berlanga i podrà tornar a veure’s el dissabte 6 d’octubre a les 22.30 hores.

‘La vida lliure’ és un relat iniciàtic protagonitzat per xiquets, com ‘L’arbre de les cireres’, ‘Petit indi’ o ‘Un dia perfecte per volar’. Ambientada a Menorca en 1917, ‘La vida lliure’ es planteja com una pel·lícula d’aventures amb ressons de ‘L’illa del tresor’ de Stevenson. Recha s’aproxima al cinema de gènere, des del minimalisme i la profunditat que caracteritzen el seu cinema, i converteixen la seua pel·lícula en una lliçó de concisió narrativa i capacitat evocadora.

La projecció del divendres 5 d’octubre és una oportunitat única de veure en pantalla gran i en companyia del seu director l’últim llargmetratge d’un cineasta amb una de les filmografies més personals i coherents del cinema europeu contemporani.

‘La vida lliure’ conta la història de Tina i Biel, dos germans que descobreixen un valuós tresor a l’illa de Menorca i decideixen usar-lo com a pagament per a poder viatjar a Algèria amb la seua mare, que va partir a la recerca de treball. La missió d’aquests dos germans és arribar al país africà i, per a fer-ho, comptaran amb l’ajuda d’un pescador misteriós.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre