Inicio Comunidad Valenciana El Consell convoca les ajudes a inversions en cellers del programa de...

El Consell convoca les ajudes a inversions en cellers del programa de suport 2019-2023 al sector vitivinícola espanyol

0


La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha publicat els formularis i la documentació que s’ha de presentar amb les sol·licituds d’ajudes a inversions establides en el programa de suport 2019-2023 al sector vitivinícola espanyol a la Comunitat Valenciana, de manera que ja es poden sol·licitar les subvencions a inversions en cellers.

Esta via de finançament està dirigida a empreses vitivinícoles, organitzacions de productors vitivinícoles, associacions de dos o més productors vitivinícoles i organitzacions professionals. Pot consultar-se en el següent enllaç del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana bit.ly/2pfyvpu.

Seran considerats gastos subvencionables la construcció, adquisició o millora de béns immobles, la compra de nova maquinària, d’equips informàtics, de drets d’autor, llicències, patents i el registre de marques col·lectives.

El percentatge d’ajuda concedida serà d’un 40% per a les xicotetes i mitjanes empreses, d’un 20% per a les empreses de menys de 750 empleats o el volum de negocis de les quals siga inferior a 200 milions d’euros i del 10% per a les empreses que superen eixos paràmetres.

El vi de la Comunitat Valenciana es troba consolidat en el mercat de la Unió Europea, amb França, Alemanya, i Holanda com principals clients, i amb consumidors emergents a Xina, que se situa com a segon comprador, Costa d’Ivori, Estats Units i Rússia. En 2017, les vendes han aconseguit un valor total de 206,7 milions d’euros.

En la Comunitat Valenciana es cultiva una superfície total de 65.000 hectàrees de vinya, amb una producció que en 2016 va aconseguir més de 333.000 tones.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre