Inicio Comunidad Valenciana Cultura estarà en la Fira del Llibre de València amb LLIG-Llibreries de...

Cultura estarà en la Fira del Llibre de València amb LLIG-Llibreries de la Generalitat

0


La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga ha participat en la roda de premsa de presentació de la 53a Fira del Llibre juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, la regidora de Cultura, Gloria Tello, el president del Gremi de Llibreters, Nacho Larranz i el president de la Fundació Full, Jesús Figuerola.

Enguany, a la Fira del Llibre hi haurà 112 casetes i 73 expositors entre llibreries, editorials, institucions i entitats amb fons editorial propi, 13 més que els 60 participants en l’edició de 2017, unes xifres que suposen un increment del 21,6 %.

Amoraga ha destacat l’esforç dels organitzadors de la Fira del Llibre de València, que obri al públic el pròxim 26 d’abril amb més casetes que mai i més expositors i «augure que també hi haurà més ciutadans que altres anys que passejaran per Vivers».

La Generalitat col·labora posant a la disposició de les editorials valencianes una carpa específica dedicada a l’exposició i venda dels seus fons editorials, en la qual hi haurà al voltant de 40 empreses i en la qual tindran cabuda professionals de la il·lustració. També tindrà un espai propi LLIG-Llibreries de la Generalitat, mentre que la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València col·laborarà amb la biblioteca de la Fira, en la qual es desenvoluparan nombroses activitats per a xiquets i xiquetes.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha manifestat que s’està reactivant el sector del llibre i la lectura i s’estan augmentat els índexs de lectura entre la ciutadania valenciana.

Ha afirmat que «la tendència és de pujada i a poc a poc va augmentant? i ha esgrimit la dada oferida pel Baròmetre de Lectura i compra de llibres de 2017 diu que l’índex de lectors valencians és 61,2%, 4 punts més que en 2012 i l’Enquesta d’Hàbits Culturals de la Generalitat ens diu que un 77% de la població llig un o dos llibres a l’any.

La directora general ha dit que augmentar els hàbits de lectura és una tasca de tots i de totes les administracions i que les iniciatives de foment de lectura que s’organitzen al voltant del Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura que desenvolupa la Generalitat amb la Fundació Full estan contribuint a millorar els índexs de lectura.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre