Inicio Comunidad Valenciana Set associacions de voluntaris s'acrediten per col·laborar en l'extinció d'incendis forestals

Set associacions de voluntaris s'acrediten per col·laborar en l'extinció d'incendis forestals

0


Un total de set associacions de voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana s’han acreditat en l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències després de l’aprovació del decret 8/2017 de 26 de maig, que estableix les condicions i els requisits per a l’acreditació de les associacions, agrupacions de voluntariat i del personal voluntari col·laborador en l’extinció d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana.

Les Associacions contra Incendis Forestals (Acif) d’Alcoi, Salines i Mariola, les agrupacions locals de voluntaris de Protecció Civil de Sax, d’Alzira i de Nàquera i l’Associació per a la defensa de la naturalesa (Adene) d’Énguera són les primeres entitats que han presentat els requisits necessaris per poder col·laborar amb els diferents consorcis de bombers i organismes que intervenen les labors d’extinció d’incendis forestals. 

En concret, 105 persones han acreditat la seua formació en matèria de seguretat enfront d’incendis i en matèria d’extinció certificada per l’Institut Valencià de Seguretat i Emergències (Ivaspe), a més d’una experiència laboral o pràctica en la mateixa matèria un mínim de dos anys. 

Les acreditacions són individuals per cada membre de l’associació o agrupació que compleix els requisits i hauran de renovar-se cada cinc anys.

A més de les set agrupacions ja acreditades, cinc més podrien obtenir en breu l’acreditació de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències si superen l’avaluació que duen a terme els Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament per comprovar la seva capacitat operativa. 

Les entitats de voluntaris interessats han d’estar registrats en els serveis de voluntariat de Protecció Civil i disposar d’un mínim de cinc membres amb acreditació com a personal col·laborador en l’extinció d’incendis.

Així mateix, han d’aportar els seus propis recursos a l’extinció d’incendis, mitjans d’intervenció, vehicles de transport, equips de protecció individuales (EPI) de protecció corporal completa de peces de roba ignífugues i casc, sistema de comunicació interna entre els membres i eines manuals per a tasques de repàs o tasques d’extinció directa.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre