Inicio Comunidad Valenciana Més de 1.600 estudiants participen en la tercera edició del Fòrum d'Oportunitats...

Més de 1.600 estudiants participen en la tercera edició del Fòrum d'Oportunitats de la Formació Professional valenciana a València

0

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport celebra el 6 i 7 de novembre l’última de les jornades del tercer Fòrum d’Oportunitats, en què es tractaran diferents temàtiques relacionades amb la Formació Professional i es bastiran ponts entre l’alumnat i el teixit empresarial valencià.

Es tracta de crear un punt de trobada entre el professorat, l’alumnat i les empreses perquè puguen compartir les seues experiències i participar activament en la millora integral del sistema de Formació Professional, amb la generació d’interaccions i sinergies amb el teixit productiu valencià.

Aquestes jornades, organitzades per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, compten amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

El Fòrum d’Oportunitats de València té l’aforament complet amb un total de 1.800 inscripcions, la qual cosa suposa haver incrementat en un 60% les inscripcions de l’any anterior. El fòrum té 1.608 estudiants inscrits de Formació Professional de les comarques de València, a més de la participació de 128 docents.

Continguts del fòrum En el transcurs del Fòrum d’Oportunitats es faran xarrades amb empreses, centres educatius i emprenedors; a més, i de manera simultània, se celebraran sessions de ‘workshop’ sobre temes tan innovadors com són presentació en dos minuts, construcció de marca personal, currículums adaptats a les xarxes socials o eines imprescindibles per a parlar en públic.

També es duran a terme dinàmiques de jocs de rol (‘role-playing’), simulacions d’entrevistes de treball, en sessions de matí i vesprada, i com a novetat enguany es disposa d’una aula TIC on l’alumnat podrà fer el seu ‘curriculum vitae’ i crear el seu perfil en xarxes de cerca d’ocupació.

A més, al llarg dels dos dies de duració del fòrum, empreses participants faran entrevistes de treball reals per a incorporar nou personal als seus organigrames.

Per a més informació, consultar ací .

Balanç del Fòrum d’Oportunitats 2018 Les tres jornades del fòrum, a Alacant, Castelló i València, han incrementat el nombre d’inscrits respecte a l’any anterior. La primera jornada del fòrum va tindre lloc els dies 3 i 4 d’octubre a Castelló i la segona jornada es va celebrar els dies 16 i 17 d’octubre a Alacant.

Per una banda, la jornada de Castelló va tindre més de 900 estudiants de Formació Professional inscrits, amb la qual cosa es va duplicar el nombre de participants de l’edició anterior. També va comptar amb la participació de representants de 20 empreses que oferiren activitats als participants durant el fòrum.

D’altra banda, en la jornada d’Alacant van participar 850 estudiants, la qual cosa va suposar l’increment en més de 150 del nombre d’estudiants respecte a l’any anterior. Així mateix, la jornada va comptar amb la participació de 60 professores i professors en el fòrum.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre