Inicio Comunidad Valenciana Les exportacions de Castelló a Àfrica creixen un 20% al gener-maig

Les exportacions de Castelló a Àfrica creixen un 20% al gener-maig

0


Les exportacions de Castelló al continent africà s’han elevat a 354 milions d’euros en el període gener – maig (última dada disponible), la qual cosa representa un destacat augment del 20% pel que fa al mateix període de l’any anterior, segons dades fetes públics per Ivace Internacional.

Per països, Algèria se situa com la primera destinació de les exportacions castellonenques amb un valor de 106,46 milions d’euros i un ascens de l’11,44% pel que fa al mateix període de l’any anterior. Li segueixen el Marroc, amb 105,6 milions d’euros i un creixement del 20% i Egipte, amb 48 milions d’euros i un destacat creixement del 91,78%.

Aquests tres mercats concentren el 73% de les exportacions castellonenques al continent africà. Li segueixen Tunísia, que experimenta un descens del 7,9%, Sud-àfrica, amb ascens del 41,6%, Nigèria, que creix un 20,75% i Líbia, amb ascensos del 40,48%.

Ghana, Senegal i Mauritània completen la llista de les deu primeres destinacions.

Per productes, els ceràmics són els més demandats a Àfrica, amb un valor de 147 milions d’euros en els cinc primers mesos de l’any i un ascens del 9%. Aquest sector concentra el 41,5% de les exportacions de Castelló al continent africà.

Li segueixen els pigments i esmalts que descendeixen un 3,8% en registrar un valor de 59,7 milions d’euros. Els combustibles destaquen pel seu ascens del 237%, en aconseguir un valor de 49 milions d’euros. A continuació se situen la maquinària mecànica, amb 20 milions d’euros i un ascens del 5%, la sal i pedres naturals, amb un ascens del 75%, les matèries plàstiques, que creixen un 12% i els abonaments, amb un ascens del 36%.

A continuació se situen els peixos i crustacis, els olis essencials, productes químics inorgànics, la fusta i les seues manufactures i els teixits tècnics.

Presència de l’Ivace a Àfrica El continent africà ofereix interessants oportunitats a les empreses valencianes i per açò l’Ivace està present en aquest mercat amb diverses antenes des de les quals es presten serveis personalitzats a les empreses valencianes.

Concretament, les empreses compten amb suport en Algèria, Angola i el Marroc, des d’on es dóna cobertura a Senegal, Tunísia i Costa d’Ivori.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre