Inicio Comunidad Valenciana Les escoles han decidit amb normalitat i consens els projectes lingüístics de...

Les escoles han decidit amb normalitat i consens els projectes lingüístics de centre per al pròxim curs

0

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport té dades provisionals de les votacions als consells escolars dels centres educatius respecte als projectes lingüístics de centre, i segueixen les pautes que defineix el Programa d’educació plurilingüe i intercultural de la Llei de plurilingüisme.

Aquest programa fixa uns mínims del 25 % d’assignatures per a cada una de les llengües oficials i entre un 15 % i un 25 % les assignatures impartides en anglés. D’aquesta manera, cada centre educatiu configura el seu programa lingüístic de centre atenent el context sociològic de l’alumnat d’aquest.

En aquest sentit, dels 1.338 centres d’Infantil i Primària sostinguts amb fons públics d’arreu del territori valencià, ja es tenen dades del 93 % dels centres, això són 1.250 centres educatius d’Infantil i Primària.

De les dades que es tenen dels 1.250 centres educatius del territori valencià, en el 97% dels casos els consells escolars han aprovat el PLC per majoria de 2/3. En el cas de les comarques d’Alacant, ha sigut en un 94’3 % dels casos; de les de Castelló, en un 94’6 % dels casos, i de les de València, també en un 99’2 % dels casos. És per això que la Conselleria valora que el procés de votacions als consells escolars dels centres s’ha produït amb total normalitat i amb el consens generalitzat de les diferents comunitats educatives.

Augment generalitzat de l’anglés Fins a aquest curs les escoles impartien el 13 % en anglés. Amb la nova llei de plurilingüisme, el mínim arriba al 15 %, i és per això que tots els centres educatius d’Infantil i de Primària augmenten les hores lectives en anglés.

Les dades provisionals indiquen que el 98% dels centres educatius impartiran, a partir del pròxim curs, més d’un 15 % d’assignatures en anglés. És a dir, que a Primària impartiran en anglés entre un 16 % i un 25 % de l’horari lectiu.

Per comarques, a les d’Alacant impartiran més del 15 % en anglés un 98 % dels centres; a les de Castelló, un 99 % dels centres, i a les de València, un 98% dels centres que ja han lliurat la seua proposta de PLC a la Conselleria.

Millor aprenentatge de les tres llengües: anglés, castellà i valencià Les propostes de PLC dels centres educatius, adequats a la Llei de plurilingüisme, garanteixen també un millor aprenentatge de les tres llengües: les dues oficials i l’anglés.

En el 98 % dels casos, els centres educatius han optat per impartir més d’un 25 % de l’horari lectiu en valencià. Per comarques, a les d’Alacant es tracta d’un 96 % dels casos; a les de Castelló, d’un 100 % dels casos, i a les de València, d’un 99 % dels casos.

Pel que fa al castellà, en un 91 % dels casos les escoles impartiran més del 25 % d’hores lectives en aquesta llengua. Per comarques, a les d’Alacant es tracta d’un 93’6 % dels casos; a les de Castelló, d’un 81 % dels casos, i a les de València, d’un 92’5 % dels casos.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre