Inicio Comunidad Valenciana La mostra ‘Territori valencià, territori runner’ destaca en el Museu de les...

La mostra ‘Territori valencià, territori runner’ destaca en el Museu de les Ciències la importància social, econòmica i cultural del running en la Comunitat Valenciana

0


El Carrer Menor del Museu dels Ciències acull a partir de aquest dimecres l’exposició ‘Territori valencià, territori runner’. La mostra arreplega 32 panells que posen de manifest la creixent importància social, econòmica i cultural del fenomen running en la Comunitat Valenciana.

En els últims anys s’ha fet evident el potencial turístic que té en València el running, un potencial que cada any va a més, i ha suposat que alguns qualifiquen a la ciutat de València com la ‘capital del running’. Però no sols es corre en el cap i casal, les voltes a peu, carreres nocturnes, carreres solidàries, circuits, trails, carreres d’orientació… totes les modalitats d’atletisme popular se succeïxen en el territori de la Comunitat Valenciana.

En esta exposició han participat 48 autors, dels quals 9 són atletes, historiadors esportius, entrenadors o periodistes, tots ells especialistes en running. La majoria dels autors són docents i investigadors/as de la Universitat de València, pertanyents a uns quants instituts d’Investigació i als departaments de Sociologia i Antropologia Social; Història de la Ciència i Documentació; Medicina; Fisiologia; Psicobiología; Fisioteràpia; Psicologia Social; Educació Física i Esportiva; Estomatologia; Didàctica de l’Expressió Musical, plàstica i Corporal; Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació; Comercialització i Investigació de Mercats; Anàlisi Econòmica; i Dret Administratiu i Processal.

‘Territori valencià, territori runner’ produïda pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial té caràcter itinerant, de manera que s’exposarà durant els pròxims mesos en municipis del territori valencià.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre