Inicio Comunidad Valenciana La Generalitat rep 750.000 euros per a tasques de restauració forestal en...

La Generalitat rep 750.000 euros per a tasques de restauració forestal en les zones afectades per l'incendi de Llutxent

0


El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació contribuïx amb una dotació econòmica de 750.000 euros per a les tasques de restauració forestal en les zones afectades per l’incendi de Llutxent. És la resposta obtinguda del Govern central a la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals respecte a la sol·licitud de fons emesa per la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural el passat 14 d’agost, dos dies després de declarar-se l’extinció del foc.

Per la seua banda, el Ministeri ha comunicat que pròximament es publicarà la declaració d’este àrea com a zona d’actuació especial, per agilitzar la restauració forestal i mediambiental de les superfícies més greument afectades en el incendi, i facilitar tots els treballs de recuperació necessaris.

«Ha sigut una labor col·laborativa i participativa entre les dos administracions i a més s’ha actuat de forma sensible, ràpida i intensa», remarca el secretari autonòmic de Medi Ambient, Fran Quesada.

En este sentit, ja s’ha realitzat una primera memòria de les actuacions a escometre amb este pressupost, entre les que destaquen la lluita contra l’erosió per a frenar la pèrdua de sòl, l’estabilització de barrancs i la reparació de la xarxa de pistes forestals.

Per a l’elaboració dels documents, personal tècnic i agents mediambientals han visitat la zona afectada amb l’objectiu de poder valorar de manera precisa els danys de l’incendi i així definir les actuacions postincendi més eficaces. En concret, la primera visita va tindre lloc el 10 d’agost, per a reconéixer l’àmbit dels termes municipals de Llutxent i Pinet, zona inclosa en el catàleg de muntanyes d’Utilitat Pública, mentre que en la segona es va reconéixer l’entorn de les zones urbanitzades afectades pel pas del foc en el terme municipal de Gandia i l’estat de les pistes forestals, la vegetació i els murs de maçoneria, entre altres aspectes.

Per la seua banda, el secretari autonòmic afirma que «amb tota la informació recopilada s’ha realitzat un primer document d’anàlisi de les característiques de la zona i de les mesures proposades per a la seua recuperació. Este document servirà per a elaborar un informe per part del Servici de Prevenció d’Incendis Forestals que serà la base per a possibles declaracions d’emergència per part del Consell».

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre