Inicio Comunidad Valenciana La Biblioteca Valenciana acull els poemes musicals de Maria Dolors Pellicer

La Biblioteca Valenciana acull els poemes musicals de Maria Dolors Pellicer

0

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha rebut en el cicle de Trobada d’Escriptors l’escriptora Maria Dolors Pellicer, que ha departit amb els alumnes de l’escola Ramón Laporta de Quart de Poblet i del Martín Sorolla de València.

Pellicer ha estat acompanyada per Josep Ferrer, il·lustrador que ha participat en alguns dels seus poemes, i pel músic Rubén Suárez, que ha interpretat amb la guitarra el poema ‘Signe’, de ‘La selva en vers’, i la cançó de bressol ‘La cançó per als nens que han de marxar’, entre altres.

L’obra més coneguda entre els alumnes és ‘La selva en vers’, un poemari de trenta-sis poemes sobre trenta-sis animals. Altres publicacions són ‘Rimes i rialles’ i ‘Versos de tres sabors’.

Maria Dolors Pellicer és llicenciada en Filologia Catalana, va treballar com a professora i la seua producció literària està relacionada amb la literatura infantil. En la seua conversa amb els xiquets ha dit que va arribar a l’escriptura «per la falta de literatura infantil en valencià». Ha explicat que «quan a l’escola es va començar a estudiar la llengua valenciana, un grup de professors van treballar en els materials dels llibres de text i altres ens dediquem a produir llibres per a la lectura dels xiquets». Pellicer ha publicat una trentena de llibres.

L’escriptora ha defensat «el poder anivellador de la literatura perquè permet a tots els ciutadans per igual aprendre i disfrutar amb la lectura».

La Trobada d’Escriptors és una de les activitats de foment de la lectura de la Biblioteca Valenciana dins del Pla valencià de foment del llibre i la lectura «Llegim, llegim, llegim», que es du a terme en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i Edicions Bromera.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre