Inicio Comunidad Valenciana El Servef obri la matrícula en l'aula virtual dels cursos en línia...

El Servef obri la matrícula en l'aula virtual dels cursos en línia gratuïts d'anglès i 'Soft Skills' per a persones desocupades

0

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha obert el període de matrícula en l’aula virtual per a l’oferta de cursos en línia gratuïts d’anglès i de ‘Soft Skills’ (competències transversals per a l’ocupació).

La formació de l»aula virtual’ del Servef ha superat les expectatives d’inscripcions: 2.450 persones es van apuntar a les anteriors edicions dels cursos de competències transversals i 2.188 als cursos d’anglès en 2018.

Els cursos de ‘Soft Skills’ més sol·licitats per l’alumnat van ser ‘Tècniques i habilitats de comunicació’, ‘Resolució de conflictes en el treball’ i ‘Treball en equip’. Mentre que els itineraris d’anglès més demandats van ser els corresponents als nivells A2 i B1.

Amb aquesta iniciativa, el Servef torna a apostar per l’entorn 2.0 per fer més accessible l’aprenentatge a les persones usuàries i aconseguir que totes les que ho desitgin puguen formar-se i millorar les seues possibilitats de trobar treball, independentment de la part de la Comunitat en què resideixen.

El catàleg en línia del Servei Valencià d’Ocupació ofereix formació en competències que són cada vegada més demandades en els processos de selecció de les empreses. Aquests cursos estan cofinançats pel Fons Social Europeu dins del Programa Operatiu Regional per a la Comunitat Valenciana.

L’oferta de cursos d’anglès en línia inclou els sis nivells del Marc Europeu de les Llengües (A1-C2), mentre que els de ‘Soft Skills’ tenen com a finalitat millorar les competències generals per a l’ocupació i es centren en la motivació i les capacitats per afrontar amb èxit la cerca de treball.

«Per millorar l’ocupabilitat de les persones en cerca activa d’ocupació i impulsar la seua inserció laboral hem seleccionat aquest itinerari de cursos perquè tant l’anglès com les ‘Soft Skills’ són competències que les empreses sol·liciten cada vegada més en els seus processos de selecció», ha explicat el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu.

Característiques dels cursos Nomdedéu ha precisat que aquesta formació està pensada per a persones amb o sense experiència laboral, però que és especialment útil per a aquelles que «necessiten actualitzar i millorar les seues competències per poder trobar una nova ocupació».

Una necessitat freqüent entre els demandants d’ocupació és millorar el seu nivell d’anglès, perquè els coneixements d’aquesta llengua s’han convertit en un dels requisits fonamentals per a moltes empreses. «Hi ha persones amb formació i experiència que es veuen incapaces de reincorporar-se al món laboral perquè no parlen anglès o no aconsegueixen el nivell sol·licitat», ha afegit el secretari autonòmic.

Per això, el Servef ha engegat cursos d’anglès de tots els nivells. Els dels nivells A1 i A2 tenen una durada de 150 hores, i els dels nivells B1, B2, C1 i C2 són de 240 hores. Els continguts proporcionaran a l’alumnat els coneixements i les habilitats que es requereixen per adquirir els nivells corresponents, les competències de comprensió auditiva, comprensió lectora, interacció oral, expressió oral i expressió escrita.

Per inscriure’s en aquestes accions formatives d’anglès, cal realitzar una prova de nivell automàtica. L’adjudicació de les places seguirà l’ordre d’inscripció.

D’altra banda, els cursos de ‘Soft Skills’ (habilitats generals per a l’ocupació) tenen una durada de 25 hores cadascun i els continguts fomentaran la motivació i la participació activa per part de l’alumnat. L’oferta és la següent:

1. Tècniques i habilitats de comunicació

2. Tècniques i habilitats de negociació

3. Comunicació escrita

4. Millora de l’eficiència personal

5. Treball en equip

6. Lideratge. Direcció d’equips de treballs

7. Tècniques per l’afrontament de l’estrès

8. Presa de decisions: com afrontar el procés de decisió

9. Presentacions en públic eficaces

10. Resolució de conflictes en el treball. Millora del rendiment

11. Capacitat d’adaptació, flexibilitat i agilitat

12. Entrenament de l’autoestima i l’autocontrol

13. Autonomia i innovació laboral – iniciativa i creativitat

14. Competències en la cerca d’ocupació

15. Ètica professional: foment dels valors personals, integritat, coherència

16. Pensament positiu: optimisme i entusiasme

Els cursos es desenvoluparan en un entorn d’aprenentatge en línia però l’alumnat comptarà amb el suport dels docents: es realitzarà una tutorizació telefònica o telemàtica. Així mateix, s’habilitarà un espai perquè exposen els seus dubtes, entreguen els exercicis d’avaluació i activitats pràctiques perquè siguen revisats i avaluats per l’equip tutorial.

Igualment, els alumnes disposaran dels mecanismes adequats d’autoavaluació sobre l’adquisició de coneixement, competències i actituds relacionats amb els continguts de cada acció formativa. El tutor podrà verificar a través de controls en línia el progrés de l’aprenentatge de l’alumnat, fer un seguiment i prestar-li el suport personalitzat adequat.

Dates i inscripció En aquests moments està finalitzant la quarta edició de les diferents especialitats formatives de competències transversals i a partir del 26 de setembre començaran els nous cursos. Les inscripcions per a matricular-se en aquesta edició ja estan obertes consultar aquí. Està previst iniciar una nova edició mensual de ‘Soft Skills’ fins al mes de març de 2019.

Quant als cursos d’anglès, en aquests moments s’estan desenvolupant dues edicions: una que va començar al maig i que acabarà a l’octubre, i una altra que va començar al juliol i que acabarà al gener. La nova edició, que començarà a l’octubre i que finalitzarà al març, obrirà en breu el període de matrícula, per tant, les persones interessades podran realitzar la seua sol·licitud aquest mateix setembre.

La inscripció en els cursos es realitza a través de la web del Servef consultar aquí) i l’adjudicació de places seguirà l’orde d’inscripció. L’alumnat que supere aquesta formació en línia rebrà un diploma d’aprofitament en l’especialitat cursada.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre