Inicio Comunidad Valenciana Economia atribueix l'increment de la desocupació a la finalització de contractes pel...

Economia atribueix l'increment de la desocupació a la finalització de contractes pel període vacacional

0

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur registrat el mes d’agost fets públics pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, segons els quals l’atur a la Comunitat Valenciana s’ha incrementat en 7.594 persones, la qual cosa suposa un increment del 2,08% en termes intermensuals.

Nomdedéu ha atribuït aquest increment de la desocupació a la finalització de contractes per vacances. “Són unes dades negatives, sense pal·liatius i en el Servei Valencià d’Ocupació no podrem estar satisfets mentre hi haja una sola persona a la nostra Comunitat que no puga trobar treball”, ha manifestat.

No obstant açò, el responsable d’Ocupació ha destacat que “és evident que aquest repunt es troba vinculat a la campanya d’estiu, en aquest cas segurament a la finalització temporal (per vacances) de molts contractes en el sector industrial i de la construcció”.

Així, ha detallat que les dades confirmen aquesta hipòtesi, ja que els principals increments es registren en les comarques d’interior i els descensos i els increments més lleugers a les comarques costaneres (efecte de l’activitat turística).

D’aquesta manera, segons els càlculs del Servei Valencià d’Ocupació, “si descomptem l’efecte de l´estacionalitat, habitual sempre en aquest mes de l’any, l’atur hauria disminuït al voltant d’un -0,54%”.

En tot cas, Enric Nomdedeú ha destacat que les dades anuals continuen “sent molt positius”, amb una reducció de l’atur de més del 6% des de l’inici de l’any. De fet, aquest ha sigut el mes d’agost amb menor atur en valors absoluts des de l’any 2009.

Finalment, el responsable d’Ocupació ha confirmat que, des del Servef i des de la Conselleria d’Economia, “es seguirà treballant intensament per a propiciar un nou model econòmic que genere ocupació estable i de qualitat per a totes i tots”.

Així, s’ha referit a les últimes ajudes que el Servef ha engegat per a, en aquest cas, propiciar la contractació de joves i que ascendeix a 20.000 euros per contracte.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre