Inicio Comunidad Valenciana Valencia LAS PERSONAS AUTÓNOMAS AFECTADAS POR EL COVID TENDRÁN AYUDAS ECONÓMICAS DIRECTAS

LAS PERSONAS AUTÓNOMAS AFECTADAS POR EL COVID TENDRÁN AYUDAS ECONÓMICAS DIRECTAS

0

La vicealcaldesa Sandra Gómez recuerda que el Gobierno local ha aprobado un paquete de medidas extraordinaria de 3.400.000 euros para las pymes.

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat que es preveu una injecció de liquiditat per a les persones autònomes sense treballadors de 3.000 euros; les que compten amb fins a 10 treballadors disposaran de 5.000 euros i fins a 20 treballadors, 7.000 euros. Igualment, ha anunciat la creació d’una plataforma d’assessorament que tindrà un cost aproximat de 30.000 euros.

La vicealcaldessa ha assenyalat que aquesta mesura se suma a les presentades aquesta mateixa setmana pel Govern local en suport a les petites i mitjanes empreses per a “ajudar-los a donar resposta la situació de crisi econòmica derivada de la crisi sanitària generada pel COVID-19”. Així s’ha referit al paquet de mesures extraordinàries de 3.400.000 euros per a “les pimes que mantinguen la seua activitat almenys fins a 12 mesos més des del començament de la crisi sanitària, i almenys el 50% de les seues plantilla”.

Ha explicat que aquestes ajudes s’emmarquen en el primer paquet d’ajudes econòmiques d’emergència destinat a les petites i mitjanes empreses de la ciutat, que s’aprovarà en la Comissió d’Hisenda que se celebrarà dilluns que ve perquè disposen de liquiditat. “Les empreses s’han vist obligades a tancar o afectades per una caiguda de la facturació i volem ajudar-les des de l’ajuntament de València”, ha ressaltat Gómez.

Igualment, ha indicat que el Govern local prepara un pla de promoció de la ciutat de 500.000 euros per a reactivar la destinació turística, de la mà del sector que en la seua major part està integrat per autonóms i petites i mitjanes empreses. A més, ha explicat que les entitats que formen part de Visit València quedaran exemptes de pagar la quota de socis.

Sandra Gómez ha posat en valor que el turisme és “un dels principals motors de l’economia de la nostra ciutat i hem d’ajudar a la seua recuperació”. Així, ha recordat que en els últims anys l’Ajuntament va posar en marxa una estratègia de promoció econòmica de la ciutat en estreta col·laboració amb la resta d’administracions, el sector empresarial, els professionals i la ciutadania”. “Hem de continuar aquesta línia d’actuació per a mantindre el model sostenible, participatiu i innovador que ens ha caracteritzat”, ha precisat.

Gómez ha recordat que la regidora de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé, va presentar als agents econòmics de la ciutat mesures per a fer front a la crisi del Coronavirus i “fer front a una situació excepcional en la qual les persones autònomes, les petites i mitjanes empreses i treballadors necessiten que l’administració prenga la iniciativa”.

Entre les mesures destaca incrementar i reorientar les línies existents de Desenvolupament Econòmic cap a un pla d’estimule i ajuda als sectors afectats, o destinar els recursos del Fons de Cooperació Municipal a inversions amb l’objectiu de reactivar els sectors productius per una quantia d’al voltant de 2 milions.

També, està previst crear l’Oficina RE-ACTIVA VALÈNCIA contra els efectes del COVID-19 i, en col·laboració amb la CEV, l’ajuntament habilitarà des de València Activa un servei de coordinació i ajuda a les empreses de la ciutat per a acollir-se a les línies de crèdit i capital de l’IVF i de l’ICO.

Així mateix, al costat del servei d’hisenda s’habilitarà un espai d’assessorament per a informar sobre les bonificacions, ajornaments i fraccionaments d’obligacions tributàries pròpies i d’altres administracions, així com de les bonificacions de la seguretat social aprovades pel Govern d’Espanya. Finalment, també es realitzarà un acompanyament en la consecució d’ajudes i implementació del teletreball a la ciutat de València.  

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre