Inicio Comunidad Valenciana Valencia LA COMISIÓN DE URBANISMO APRUEBA LA MODIFICACIÓN DEL PGOU DE TABACALERA

LA COMISIÓN DE URBANISMO APRUEBA LA MODIFICACIÓN DEL PGOU DE TABACALERA

0

Se creará una nueva zona verde en la parcela vallada de la calle Micer Mascó.

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat hui la modificació del planejament per donar compliment a la sentència sobre Tabacalera, en una sessió en la qual s’han abordat nombrosos aspectes relacionats amb el planejament urbà. Entre ells, ha explicat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, s’ha aprovat el PEP de Ciutat Vella i el pla especial de Natzaret.

La Comissió d’Urbanisme ha aprovat la modificació del PGOU «Antiga Fàbrica de Tabacs», una previsió urbanística que datava de l’any 1988, i que ara es modifica per donar compliment a la sentència sobre Tabacalera, i per la qual es crearà una nova zona verda en la parcel·la tancada del carrer Misser Mascó. D’esta forma, ha explicat el regidor Sarrià, l’edificabilitat destinada a este espai es traslladarà a altres dos parcel·les: una rectangular entre els carrers Penya-roja i Riu Escalona, i una altra al carrer 3 d’Abril de 1979.

D’altra banda, també s’ha aprovat portar a exposició pública el Pla Especial de la Zona Sud 1 de Natzaret Est del Port de València, l’objectiu del qual és la regeneració i millora urbana de tot l’àmbit. Es preveu la creació de noves instal·lacions esportives i recreatives, i la construcció de blocs de cases, així com el futur Parc de Desembocadura.

Un altre dels assumptes abordats hui en la reunió ha sigut el document de modificació de la qualificació de la parcel·la del Museu de Belles arts (Sant Pius V) i el Parc de Vivers, conegut com a PEP-EBIC. Amb això es redefiniran els límits del Museu de Belles arts, i es reurbanitzarà l’espai públic del carrer Volta del Rossinyol derrocant el mur posterior del museu i ampliant el carrer per a vianants. A més, el projecte inclou la cessió al Museu d’una part del Jardí de Vivers que servirà com a nova entrada a l’edifici.

Finalment, la Comissió portarà a exposició pública el PEP de Ciutat Vella durant 20 dies, després de la incorporació de les al·legacions admeses en el document, de manera que la ciutadania puga al·legar sobre els canvis. 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre