Inicio Comunidad Valenciana Valencia EL MERCADO DE CASTELLAR-L'OLIVERAL «VINCULARÁ EL PUEBLO CON LA HUERTA Y RECOGERÁ...

EL MERCADO DE CASTELLAR-L'OLIVERAL «VINCULARÁ EL PUEBLO CON LA HUERTA Y RECOGERÁ EL SENTIMIENTO DEL VECINDARIO»

0
IMAGEN_1_073702.jpg

El concejal de Comercio anuncia que también se habilitará la venta de aliments agroecológicos en Benimaclet, Malilla y Colón.


El futur Mercat Municipal d’aliments agroecològics de Castellar-L’Oliveral serà habilitat en un solar de més 2.000 m²: la plaça de la Figuereta d’este poble del sud de València. «El projecte d’espai recuperat per a la ciutadania contempla una zona coberta que protegirà el comerç dels productes de l’horta, i serà flexible i compatible amb les necessitats que el veïnat va exposar a través d’un procés participatiu».

Galería de imágenesEl regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha presentat hui el projecte d’este mercat agroalimentari, «que ocuparà part d’una plaça multi usos que disposarà d’espais que permetran acollir diferents actes i celebracions cíviques». «Es tracta –tal com ha explicat- d’un projecte que naix de la Regidoria de Comerç, amb el fi d’impulsar l’alimentació saludable i la comercialització dels productes de kilòmetre zero, i a més arreplega el sentir dels veïns i veïnes de Castellar-L’Oliveral, que demanaven una intervenció en esta zona».«Per tant, és important perquè no només és un lloc de venda dels productes de proximitat sinó que la seua execució implicarà la recuperació d’un espai per al poble», ha assegurat Galiana en recordar que amb este projecte, que compta amb un pressupost de 944.000 euros, es provarà este tipus de mercat d’agroalimentació, que durant el present mandant municipal també s’habilitarà als Mercats de Benimaclet, Malilla i Colón.

Carlos Galiana ha indicat que la proposta del Mercat de Castellar-L’Oliveral, que ja va rebre el vistiplau pel Consell Local de Comerç, també compta amb el suport de la Regidoria de Pobles de València i d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta. Pel que fa al projecte, elaborat per la cooperativa d’arquitectes Crearqció, segons ha informat un dels seus components, Pepe Lerma, l’objectiu del treball ha sigut «vincular l’horta i el mercat amb el poble i els equipaments de la zona, així com fer compatible l’activitat comercial amb les necessitats d’espai públic del veïnat».

Concretament, el projecte dona flexibilitat a l’espai que comptarà amb punts de venda, magatzem i banys accessibles, i així com una zona de descans amb ombra, una altra de jocs intergeneracionals i una altra per a actuacions i trobades.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre