Inicio Comunidad Valenciana Valencia EL GOBIERNO MUNICIPAL ESTUDIA EL USO DE LOS PETARDOS EN FALLAS PARA...

EL GOBIERNO MUNICIPAL ESTUDIA EL USO DE LOS PETARDOS EN FALLAS PARA GARANTIZAR LOS DERECHOS DE TODA LA CIUDADANÍA

0

El Bando de Fallas establecerá directrices que permitan conjugar el descanso de la ciudadanía con el desarrollo de los festejos.

El Govern Municipal està estudiant la regulació de l’ús de material pirotècnic durant les festes de Falles, de manera que es garantisquen els drets i usos de tota la ciutadania, tant el dret al descans com el manteniment de les tradicions i l’ambient festiu. Des de les Regidories de Medi Ambient i Contaminació Acústica, i de Seguretat Ciutadana s’està treballant conjuntament en la definició de les pautes a seguir amb vistes als pròxims festejos.

La delegada de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha explicat que les directrius a seguir en matèria de contaminació acústica formaran part del tradicional Ban de Falles, en la línia de les propostes plantejades des dels col·lectius veïnals. La delegada ha reconegut les dificultats de regular estos extrems, encara que ha explicat que s’està treballant en uns «marges de recomanacions per tal de compaginar el descans de la ciutadania amb els festejos en si i, sobretot, amb les qüestions de seguretat i l’establiment de zones fitades». En este sentit, ha destacat el treball de col·laboració realitzat amb la Policia Local.

En pareguts termes s’ha manifestat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, qui s’ha mostrat partidària de concretar un horari, que ha assenyalat entre les 04.00 i les 08.00 hores «per garantir el descans dels veïns i veínes, i conjugar-ho amb la celebració de les Falles». De fet, la delegada ha explicat que l’any passat van augmentar les denúncies per soroll.

Així mateix, Meguzzato ha assenyalat que les directrius «han de formar part del Ban de Falles, ja que hem de donar una eina real i eficaç a la Policia Local, evitant les generalitzacions». Menguzzato ha argumentat que «si les revetles a la ciutat poden durar fins les 4 del matí i la despertà és a les 8, s’ha de garantir el descans en este horari».

La regidora Anaïs Menguzzato s’ha referit també a les activitats de venda ambulant durant les festes, i ha assegurat que la Policia Local mantindrà el mateix dispositiu de control de la venda ambulant que en l’última edició de les Falles. «Mantindrem una unitat policial per denunciar i requisar tots els productes peribles de venda ambulant que es venen sense cap garantia durant tots els dies en els quals es disparen mascletàs», ha assegurat, i ha fet una crida a la col·laboració ciutadana «perquè no es consumen aquells productes que no reuneixen unes condicions mínimes de salubritat».  

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre