Inicio Comunidad Valenciana Valencia EL AYUNTAMIENTO EXONERA A LA CIUDADANIA DEL PAGO DE DEL SERVICIO DE...

EL AYUNTAMIENTO EXONERA A LA CIUDADANIA DEL PAGO DE DEL SERVICIO DE ESTACIONAMIENTO REGULADO EN LA VÍA PÚBLICA

0

La Junta de Gobierno ha adoptado esta medida para reforzar la seguridad de las personas usuarias de la ORA y del personal encargado del cumplimiento del pago.

L’Ajuntament de València ha suprimit el pagament de l’ORA amb la finalitat d’evitar que les persones usuàries d’este servici municipal, utilitzat per a regular l’estacionament en la via pública, hagen d’abonar per aparcar el seu vehicle en les zones delimitades per a esta fi, i així mateix eviten eixir al carrer per a actualitzar el permís. Esta mesura, adoptada hui en el se de la Junta de Govern, per a adaptar el Reial decret pel qual s’ha declarat l’estat d’alarma a la gestió municipal, «també beneficiarà al personal que treballa pel carrer per a garantir el compliment del pagament de l’ORA, ja que esta labor sancionadora no és necessària».

El regidor delegat de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha explicat que, després de converses amb l’alcalde Joan Ribó i després d’analitzar les condicions legals per a la supressió del pagament de l’ORA, «esta és la mesura més efectiva i de sentit comú per a poder donar seguretat a la ciutadania en aquests moments d’emergència pel COVID-19».«Conseqüentment, ningú s’ha de preocupar si el seu vehicle es troba aparcat en la zona blava o taronja, ni tenir inquietud per retirar-lo del lloc», ha aclarit, després de realitzar «un especial agraïment a tots els serveis municipals que desenvolupen una labor compromesa amb la ciutadania, i en este cas especialment als tècnics de Mobilitat Sostenible que han fet possible l’adopció d’esta resolució, que cal recordar que té un cost per a les arques públiques, que per descomptat assumim per a facilitar la vida de la gent».

El regidor ha anunciat altres mesures adoptades per a garantir la prestació del Servei del Centre de Gestió de Trànsit en les millors condicions. Així, «amb la vista posada en la prevenció del possible contagi, s’ha previst que els torns de personal en el CGT siguen al 50%, tant en l’equip d’operació, com del d’Enginyeria, per tractar-se d’una infraestructura considerada bàsica».

Així mateix, s’ha procedit a la comprovació d’operativitat de la Sala de Crisi al 100% per a tenir un espai alternatiu per a la gestió dels Sistemes de Trànsit, en cas que fos necessari.

Per la seua part, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha donat compte hui d’este acord municipal en explicar que el govern local «treballa intensament per a adaptar els servicis a l’estat d’alarma». Respecte a la supressió del pagament de l’ORA ha indicat, «el Real Va decretar és molt clar i ens dirigeix a evitar moviments fora dels nostres domicilis pel que suspendre aquest servei és necessari per a complir amb estes directrius», ha reiterat. Així mateix, ha afegit, “mantenir a les persones treballadores al carrer per a sancionar no tenia cap sentit”.

La vicealcaldessa ha destacat que amb esta mesura «es reforça la seguretat de les tant de les persones usuàries com de les treballadores, en la línia amb les mesures dictades pel govern estatal».

L’edil també ha ressaltat que amb la bonificació de l’ORA «facilitem que les persones usuàries en zones com a hospitals no hagen de pagar per este concepte», i ha valorat que les persones treballadores “no hauran de sortir al carrer amb el que reduïm la presència de persones en la via pública».

EL SERVICI DE VALENBISI DESACTIVATI atesa la sol·licitud de conducta a desactivar el servici de lloguer de bicicletes públiques de Valenbisi, realitzada per la Prefectura del Cos de la Policia Local de València en atenció a les mesures cautelars que es poden establir amb motiu de l’estat alerta, des d’este matí s’ha fet efectiu 

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre