Inicio Comunidad Valenciana Sagunt a Escena ja ha venut vora el 50% de les entrades...

Sagunt a Escena ja ha venut vora el 50% de les entrades del festival de manera anticipada

0

El festival Sagunt a Escena, que ha organitzat l’Institut Valencià de Cultura i que se celebra a la capital del Camp de Morvedre del 25 de juliol al 2 de setembre, ha venut a hores d’ara vora el 50% de les entrades, posades a la venda de les obres que es representaran al Teatre Romà de Sagunt de l’1 d’agost al 2 de setembre.

Fins diumenge 29 de juliol, els espectadors es poden beneficiar d’un descompte del 25% en la compra d’entrades tant a la taquilla del Teatre Principal de València com a la venda anticipada d’entrades que es pot consultar al web consultar aquí .

La venda a la taquilla del Teatre Principal és de dilluns a dijous en horari de 17 a 20 hores i divendres d’11 a 13 hores i de 17 a 20 hores, fins divendres 3 d’agost.

La taquilla del festival a Sagunt, situada a l’ajuntament de Sagunt, estarà oberta del l’1 d’agost al 2 de setembre, en horari de dimecres a dissabte de 18 a 21 hores i els dies de funció, de les 18 hores fins a l’inici de l’espectacle.

Les reserves telefòniques són només per a grups i es poden fer des de dimecres 25 fins a dissabte 28 en horari de 18 a 21 hores.

El preu de les entrades dels espectacles del Teatre Romà oscil·la entre els 14 i els 24 euros i hi ha diferents descomptes amb la targeta +Cultura, la targeta del major i el carnet jove.

El preu de les entrades dels espectacles del Centre Cultural Mario Monreal és de 7 euros i el dels espectacles de la Casa de Cultura del Port de Sagunt és de 10 euros. La resta d’espectacles de l’Off Romà són gratuïts.

Programació per a escalfar motors El Port de Sagunt acollirà la programació prèvia del festival del 25 al 29 de juliol. Durant els dos primers dies, els espectacles de carrer seran els protagonistes, amb un muntatge del Circ Gran Fele i una obra de la companyia de circ balear A tiro fijo.

L’obra de la companyia Passió per Sagunt, ‘La ciudad factoría’, es podrà veure del 27 al 29 de juliol a la Casa de la Cultura i tracta la història del port i la siderúrgia.

També hi destaca el seminari ‘Directoras frente a los clásicos’, que se celebrarà els dies 27 i 28, en què 12 dones vinculades a les arts escèniques reflexionaran en tres taules rodones sobre l’adaptació de figures mítiques i literàries a l’espai escènic. Un seminari que vol reunir la visió artística amb l’acadèmica i que tindrà noms com els de Carmen Portaceli, Magüi Mira o Inma Sancho, entre d’altres.

El festival s’inaugurarà de manera oficial el 31 de juliol en el context de l’Off Romà. A la Glorieta de Sagunt tindrà lloc l’espectacle de carrer ‘Aigua’, coproduït per l’IVC. Un muntatge que serà itinerant, ja que es podrà veure a Canet d’en Berenguer el 9 d’agost, dins de la programació del festival, i també a l’altra localitat que ocupa el títol de Capital Cultural Valenciana el 2018, Potries.

Serà també el moment per a inaugurar l’exposició exterior pel carrer de la pujada al castell del col·lectiu La tira de dones, amb el títol ‘El jardín de las delicias’, on es fa un homenatge al Bosch, i es podrà gaudir de la música cubana de Pancho Amat y el Cabildo del Son.

Teatre Romà: ‘Antígona’, ‘Filoctetes’, ‘Las Amazonas’ i ‘Fedra’ El Teatre Romà encetarà la programació l’1 d’agost amb ‘Antígona’, coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la companyia il·licitana La Ferroviària, amb Enric Juezas i Eloísa Azorín.

Entre els 11 espectacles programats al Teatre Romà de Sagunt, hi destaquen tres grans produccions de teatre clàssic, que també es veuran en els altres dos grans festivals escènics d’àmbit estatal, el Festival Grec de Barcelona i el Festival Internacional de Teatro Clásico de Mérida. Es tracta de ‘Filoctetes’, amb Pedro Casablanc, Pepe Viyuela i Félix Gómez, que es representarà el 3 i el 4 d’agost; ‘Las Amazonas’, que interpreten Silvia Abascal, Loles León i Olivia Molina, programada per al 17 i el 18 d’agost, i ‘Fedra’, que la representen Lolita Flores, Juan Fernández i Tina Sáiz.

El 2 de setembre es farà l’estrena de la versió en valencià de l’obra ‘Èdip’, produïda pel Teatre Romea, i serà l’encarregada de tancar la programació de Sagunt a Escena.

L’Off Romà En els diferents espais de l’Off Romà es podran veure un total de 15 espectacles. El Centre Cultural Mario Monreal acull una programació íntegrament de producció valenciana. S’hi podran veure espectacles com una versió de titelles de ‘La Celestina’, a càrrec de la reconeguda companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable (8 d’agost), última guanyadora del Premi MAX al millor espectacle infantil per ‘Kiti-Kraft’.

També s’hi representaran l’obra sobre les migracions ‘Los invitados’, del Colectivo Fracasadas (15 d’agost); ‘Classe’, de Teatrencompanyia i La Medusa, o ‘¿Qué pasó con Michael Jackson?’, una obra sobre la fama en l’era digital de la companyia La Tata Calva.

El Festival Internacional del Cante de las Minas portarà al Casino Vell del Port de Sagunt alguns dels guanyadors de l’edició 2018, que se celebra la primera setmana d’agost al municipi de La Unión, a Múrcia. Un espectacle molt especial, ja que hi ha un fort arrelament entre Sagunt i aquesta localitat murciana.

Els millors espectacles de circ es donaran cita a la pujada al castell de Sagunt amb els equilibris de l’obra ‘Ovvio’, de la companyia italiana Kolektiv Lapso Cirk; ‘Mira’T’, de Circ Pànic, que ens parla de la condició humana a través de les acrobàcies, i ‘Wake App’, dels granadins Zen del Sur, que combina dansa, percussió i acrobàcies.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre