Inicio Comunidad Valenciana 'Otel·lo', de William Shakespeare, a Sagunt a Escena

'Otel·lo', de William Shakespeare, a Sagunt a Escena

0


La companyia Clásicos Contemporáneos presenta a Sagunt a Escena una actualitzada versió de l’obra ‘Otel·lo’ de William Shakespeare, amb direcció de Julio Fraga i un repartiment compost per Chete Lera, Josu Eguskiza, F.

M. Poika, Paco Luna, Juan Luis Corrientes, Tatiana Sánchez Garland, Estrella Corrientes i Paz de Alarcón.

‘Otel·lo’ és, sens dubte, un dels grans drames de William Shakespeare (1564-1616). Otel·lo, general moro al servei de Venècia, aconsegueix l’amor i la mà de Desdèmona, una noble veneciana. Iago, despitós perquè Otel·lo ha nomenat lloctinent Càssio i no ell, trama la seua venjança. Davant d’un atac dels turcs, Otel·lo és enviat a Xipre i viatja amb la seua dona, Iago, Càssio, Rodrigo, pretendent enamorat de Desdèmona, i Emília, esposa de Iago. Entre tota una sèrie d’intrigues, finalment Otel·lo és presa dels dubtes, creu que la seua esposa li és infidel i l’assassina. Una vegada se n’adona del seu error, Otel·lo se suïcida, mentre Iago, que ha matat la seua pròpia esposa per revelar el seu pla, cau en mans de la justícia.

Clásicos Contemporáneos ha adaptat ‘Otel·lo’ amb criteris propis, reduint el nombre d’actors i personatges. Les noves tecnologies aplicades a l’àmbit de l’escena tenen una gran importància en aquesta versió de l’obra ‘Otel·lo’, en què es combinen la paraula i l’acció dramàtica amb la imatge, l’espai sonor i el silenci. L’escenografia, creada per Juan Ruesga, es basa en el món mediterrani.

El següent espectacle del festival, que serà l’última representació al Teatre Romà, serà, el diumenge 2 de setembre, ‘Èdip’ de Sòfocles, en una producció del Teatre Romea de Barcelona dirigida per Oriol Broggi.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre