Inicio Comunidad Valenciana Nomdedéu destaca que ‘estem davant el mes d’abril amb menor nombre de...

Nomdedéu destaca que ‘estem davant el mes d’abril amb menor nombre de persones aturades des de l’any 2009’

0

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur registrat fets públics pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, segons els quals 3.342 valencianes i valencians han abandonat l’atur en el mes de març.

Nomdedéu ha destacat el fet que «estem davant el mes d’abril amb menor nombre de persones aturades des de l’any 2009». Així mateix, ha detallat la reducció en termes anuals «especialment significativa» ja que supera el 7% i és generalitzada en tots els col·lectius per gènere i per edat.

Per sectors, el secretari autonòmic ha ressaltat «l’evolució positiva de la indústria, que és el segon sector on més baixa la desocupació en termes interanuals (10,7%).

El responsable d’Ocupació ha recordat que, des de l’inici de la legislatura, s’han creat 130.000 llocs de treball a la Comunitat Valenciana. Per a Enric Nomdedéu aquestes dades confirmen que «anem pel bon camí». No obstant açò, ha reconegut que «persisteix l´escletxa de gènere i que l’atur en els menors de 25 anys s’ha incrementat en un 1,61%». Així, aquest mes ha baixat l’atur entre les dones un 0,27% enfront de l’1,74 dels homes.

Quant als menors de 25 anys, aquest mes s’ha incrementat l’atur un 1,61%. No obstant açò, Enric Nomdedéu ha realitzat una lectura positiva d’aquesta dada «mentre que els joves estan percebent la utilitat del #NouServef i s’inscriuen per a beneficiar-se de programes com AvalemJoves» i ha recordat que al voltant de 3.500 joves es van beneficiar el passat any d’aquest programa que va engegar per a treballar en les entitats locals.

D’altra banda, quant a les afiliacions de la seguretat social, a l’abril s’ha aconseguit la xifra d’1.840.226 afiliacions, la qual cosa representa la millor dada d’un mes d’abril des de 2008, amb 7.000 afiliats més que el mes passat.

En termes interanuals l’afiliació augmenta a la Comunitat en un 4,04% al voltant d’un punt per sobre del registre nacional.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre