Inicio Comunidad Valenciana Media Vaca celebra el 20 aniversari amb els xiquets i les xiquetes...

Media Vaca celebra el 20 aniversari amb els xiquets i les xiquetes de l'Aula d'Estiu del Centre del Carme

0


L’editorial valenciana Media Vaca se suma enguany a l’Aula d’Estiu del Centre del Carme amb diverses activitats organitzades amb motiu del 20 aniversari.

Media Vaca, en col·laboració amb l’il·lustrador japonés Taro Miura, prepara una exposició sobre la ‘Identitat infantil’ que arribarà a València cap a final d’any, i per al qual Miura ha retratat ja al voltant de 250 xiquets i xiquetes. A més de poder participar en aquesta exposició com un dels models de l’il·lustrador, els xiquets i les xiquetes de l’Aula d’Estiu podran treballar junt amb l’artista i els representants de Media Vaca en un taller sobre l’autoretrat.

A més, muntaran un museu efímer dins del Centre del Carme en què les i els participants jugaran el paper d’autèntics crítics d’art, les opinions d’aquestos sobre diverses obres d’art donaran forma a un llibre que edita Media Vaca. La publicació titulada ‘El museu Media Vaca’ formarà part de la col·lecció ‘Llibres per a xiquets’, de la qual fins al moment han aparegut 19 títols. Un dels propòsits d’aquesta publicació, en la qual han participat 31 il·lustradors, és generar curiositat per les obres d’art.

El projecte de Media Vaca per a l’Aula d’Estiu no serà l’única trobada que es produirà a l’entorn de l’escola artística del Centre del Carme. Al llarg de les cinc setmanes que dura l’Aula d’Estiu, els participants rebran la visita de diversos artistes visuals, com ara Alejandro Mañas o Fermín Jiménez Landa, l’obra dels quals forma part de l’exposició d’art contemporani de la Generalitat Valenciana, que alberga el Centre del Carme fins a setembre.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha explicat que «els xiquets i les xiquetes de l’Aula d’Estiu seran, alhora, autors i protagonistes de l’activitat cultural. Treballar al costat dels artistes actuals no només serà una experiència inoblidable per a ells, sinó que aquest aprenentatge els servirà per a desenvolupar-ne la capacitat creativa i fomentar l’interés pel seu entorn cultural».

L’Aula d’Estiu 2018, que ha dirigit Pinta València, arriba plena de jocs creatius, tallers artístics experiencials, visites d’artistes i recorreguts culturals per la ciutat. Un programa lúdic i artístic especialment dissenyat per a participants d’entre 6 i 12 anys, on fomentar el treball en equip, despertar la creativitat, potenciar l’esperit crític i gaudir jugant en un entorn immillorable durant els matins d’estiu.

L’Aula d’Estiu vincula tres eixos principals: ciutat, pintura i cultura contemporània, de manera dinàmica, divertida, participativa i amb alguna que una altra sorpresa.

El director de Pinta València, Ismael Teira, ha explicat que «arrancarem cada matí acostant-nos de primera mà a l’art contemporani amb una sèrie de laboratoris artístics i lúdics relacionats amb la pintura i les possibilitats que té abastant diferents tècniques i mitjans i treballant de manera col·laborativa».

Pinta València ha manifestat que «pintarem murals, farem treballs pictòrics sobre materials inusuals, inspirant-nos en les obres d’art que coneixem i gaudim les nostres visites a les sales del Centre del Carme i a altres museus de la ciutat. Ens ho passarem genial explorant tots els cantons del museu, des dels patis a l’aire lliure fins a altres espais més amagats. També ens visitaran artistes, amb els qui podrem parlar en persona i jugaran amb nosaltres creant obres d’art col·lectives».

Aula d’Estiu Després de l’èxit de les edicions passades, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana llança per tercer any consecutiu l’Aula d’Estiu, una escola artística d’estiu per a xiquets i xiquetes, basada en el joc com a eina d’aprenentatge i on els participants poden desenvolupar la sensibilitat artística en un espai privilegiat, com són els museus i els centres d’art valencians.

L’Aula d’Estiu del Centre del Carme obrirà les portes del 25 de juny al 27 de juliol. El període de matrícula està obert i encara queden algunes places lliures. Informació i reserves 96 192 26 44 / 96 315 20 24 o en el correu electrònic: didacticacmcv@gva.es.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre