Inicio Comunidad Valenciana Marzà: ‘Incrementem les ajudes a la producció audiovisual fins als 5,5...

Marzà: ‘Incrementem les ajudes a la producció audiovisual fins als 5,5 milions d’euros’

0

La Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, ha publicat la convocatòria de concessió d’ajudes a la producció audiovisual per valor de 5.500.00 euros. Aquesta quantitat suposa un augment del 10% respecte a la convocatòria de 2017.

Segons el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, “incrementem les ajudes a la producció audiovisual fins als 5,5 milions d’euros amb novetats significatives, com les ajudes a minisèries de televisió i nous criteris de valoració relacionats amb el foment de la igualtat de gènere, la territorialització de les produccions i la promoció dels videojocs en l’apartat d’animació”.

Les ajudes a la producció tenen com a finalitat donar suport a la indústria audiovisual valenciana i impulsar la creació d’obres audiovisuals que servisquen per al foment i la difusió de la creativitat, de la cultura i de la llengua pròpia.

Les ajudes es divideixen en els gèneres d’animació, ficció i documental, que, al seu torn, s’estructuren en diversos formats, com llargmetratges, sèries, curtmetratges o projectes multiplataforma. A la ficció es destinen 3,5 milions d’euros i es mantenen els 900.000 euros del documental i els 1,1 milions euros per a l’animació.

Una de les principals novetats d’aquesta convocatòria és la inclusió de les minisèries per a televisió, ja que s’ha ampliat la definició de ‘tv movies’ a les produccions televisives de ficció estructurades en capítols de com a mínim 50 minuts amb un màxim de sis capítols. L’import total que es destinarà al conjunt de les minisèries és de 500.000 euros.

També hi ha novetats en les modalitats de curtmetratges i projectes multiplataforma de tots els gèneres, així com en la modalitat de pilots de sèrie d’animació, ja que s’han introduït dos criteris nous de valoració que s’apliquen de manera consecutiva i que potencien la política d’igualtat de gènere i la territorialització.

El primer criteri està relacionat amb la igualtat de gènere perquè s’assegura la paritat en la direcció d’obres entre homes i dones en els projectes que reben ajudes, sempre que superen les puntuacions mínimes exigibles. Com a mínim un 40% de les produccions subvencionades hauran d’estar dirigides per homes o per dones.

El segon criteri està relacionat amb la territorialització. Una vegada aplicat el criteri de paritat, en la modalitat de curtmetratges, projectes multiplataformes i pilots de sèrie d’animació es procurarà que tres ajudes siguen per a projectes fets a les comarques d’Alacant i dues ajudes per a aquells que es facen majoritàriament a la província de Castelló.

També és novetat que, dins del gènere de l’animació, els videojocs passen a cobrar més entitat com un tipus de projecte multiplataforma, ja que disposen de criteris específics de valoració ajustats a les seues característiques específiques.

Finalment, és novetat també en la convocatòria de 2018 que tots els projectes beneficiats amb les ajudes hauran d’incorporar com a mínim una pista de audiodescripció per a persones amb discapacitat visual i un subtitulat especial per a persones amb discapacitat auditiva.

Les ajudes es concedeixen per a produccions audiovisuals que tinguen lloc entre l’1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2018. El termini de presentació dels projectes és de 30 dies naturals a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria en el DOGV.

Enllaç al DOGV: consultar ací

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre