Inicio Comunidad Valenciana Marzà: 'És una prioritat per a nosaltres la promoció del llibre i...

Marzà: 'És una prioritat per a nosaltres la promoció del llibre i la lectura i la internacionalització de la literatura valenciana'

0

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, assisteix aquest divendres a la 38a edició dels Premis Enric Valor de Narrativa Juvenil, que se celebren l’11 de gener a les 20.30 hores al Centre Cultural de Picanya, uns guardons organitzats de la mà de l’Editorial Bullent i l’Ajuntament de Picanya, i que tindran diferents actuacions musicals com la del cor infantil Escola Gavina de Picanya i l’actuació del trio de jazz Manouche.

Al respecte, el conseller ha avançat que «aquests guardons són l’espenta que necessiten els escriptors i les escriptores per tal d’iniciar la difícil i complexa missió de convertir en paraules un projecte imaginat».

Així mateix, amb motiu d’aquest acte, Vicent Marzà ha volgut explicitar que «és important donar suport a les nostres editorials i als premis que organitzen, en aquest cas l’Editorial Bullent, ja que per a nosaltres és una prioritat la promoció del llibre i la lectura, sense oblidar la internacionalització de la literatura valenciana».

Cal recordar que Cultura de la Generalitat ha situat la literatura valenciana en espais estratègics internacionals com les fires de Bolonya i Frankfurt. A més, des de 2015 s’ha multiplicat per quatre el pressupost referent a la promoció del valencià i el foment del llibre i la lectura, que ha passat de 4 a 16 milions d’euros: «Continuarem incrementant el pressupost de tot allò que envolta la lectura i el llibre», ha indicat el conseller.

Entre les activitats de foment de la lectura que hi ha dins del pla ‘Llegim, llegim, llegim’, destaca el Pla CLIC (Club de Lectura Infància i Creació); les ajudes per a la dinamització de les biblioteques escolars i el foment de la lectura, i la posada en marxa de la Unitat de Foment de la Lectura als centres educatius. A més, també cal remarcar les activitats didàctiques organitzades setmanalment per la Biblioteca Valenciana.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre