Inicio Comunidad Valenciana Marzà: 'El reconeixement de la Generalitat al sector musical valencià era necessari...

Marzà: 'El reconeixement de la Generalitat al sector musical valencià era necessari per a visualitzar la qualitat dels grups i solistes de diferents estils del nostre panorama musical'

0


El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat els Premis Carles Santos de la Música Valenciana, que organitza per primera vegada la Generalitat. El titular de Cultura ha estat acompanyat per la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, i pel director artístic de la cerimònia, Rafa Piqueras.

Els guardons es lliuraran en una gala que se celebrarà al teatre Principal de Castelló el 8 de novembre en una cerimònia que serà també un homenatge al compositor valencià Carles Santos. La gala serà retransmesa en directe per la televisió autonòmica À Punt.

Segons el conseller, «el reconeixement de la Generalitat al sector musical valencià era necessari per a visualitzar la qualitat dels grups i solistes de diferents estils del nostre panorama musical».

«Encetem la primera edició d’uns reconeixements que calien, i molt, per a potenciar els artistes i la indústria musical valenciana, per a contribuir a augmentar els públics i perquè la societat conega els treballs i la tasca impecable que el sector du a terme des de fa dècades i que fins fa uns anys no tenia el suport institucional», ha continuat.

En aquest sentit, el titular de Cultura de la Generalitat ha destacat que «la primera cerimònia d’aquests premis és també un homenatge a Carles Santos i, a més, la fem en el context de celebració de la fira de la música Trovam, amb la qual col·laborem intensament des de l’Institut Valencià de Cultura i que celebrem des de fa unes quantes edicions a Castelló, perquè aquesta ciutat es convertisca en referent de potenciació de la música feta al nostre país».

A més, ha explicat que «els reconeixements als diferents sectors culturals que hem iniciat enguany estan territorialitzats, seguint el nostre objectiu de diversificar la cultura a totes les comarques. És per això que hem celebrat els recuperats Premis de les Arts Escèniques a València aquesta mateixa setmana, celebrarem els Premis de la Música Valenciana a Castelló, i Alacant acollirà els Premis de Cinema que també estem organitzant».

Premi d’honor a la trajectòria de Vicent Torrent Vicent Marzà ha anunciat que «el compositor i lletrista Vicent Torrent, rebrà el premi d’honor d’aquesta primera edició. Torrent és un referent en la recuperació del patrimoni musical valencià, amb un treball incansable fet durant dècades per a conformar una rica fonoteca de la nostra tradició de música popular».

«Fundador del grup Al Tall junt amb Manolo Miralles i Miquel Gil, ha acostat la música d’arrel valenciana a diverses generacions de valencianes i valencians durant més de quaranta anys i amb vora una vintena de discos», ha afegit.

Categories dels premis i nominacions Els Premis de la Música Valenciana tenen un total de 15 categories. Les nominacions han sigut triades per la comissió de representants de les associacions professionals de la música que conformen la Mesa de la Cultura Valenciana (MECUV) entre totes les candidatures presentades pels mateixos professionals de la música.

Els nominats per a cada categoria figuran en el document adjunt.

Un jurat compost per dotze membres del món de la música i els mitjans de comunicació serà l’encarregat de seleccionar els guanyadors d’entre els finalistes.

Cerimònia de lliurament dels premis Les estatuetes-guardons en bronze són una reproducció d’una coneguda intervenció de Carles Santos anomenada ‘El piano que escolta’ i l’ha adaptat l’escultor Jaume Espí.

Segons la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, «no només es tracta d’un guardó valuós pel que significa com a premi, sinó que la mateixa estatueta té un significat artístic i es vincula a un artista valencià polifacètic, original i únic. De fet, tota la gala d’aquesta primera edició s’articularà entorn de la figura de Carles Santos i al llegat que ha deixat en tantes disciplines artístiques», ha explicat Marga Landete.

La gala estarà dirigida per Rafa Piqueras, conegut director i realitzador valencià de programes i sèries de ficció amb una llarga trajectòria en la televisió, i comptarà amb actuacions musicals de grups valencians de diferents estils.

Els presentadors del programa musical ‘L’Estudi’, d’À Punt, seran els conductors de la cerimònia de lliurament dels premis, que comptarà amb una escenografia en la qual els pianos seran els grans protagonistes visuals.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre