Inicio Comunidad Valenciana Marzà: ‘El pròxim curs hi haurà més de 14.400 places escolars gratuïtes...

Marzà: ‘El pròxim curs hi haurà més de 14.400 places escolars gratuïtes per a xiquets i xiquetes de dos anys’

0

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que el pròxim curs hi haurà més de 14.400 places escolars gratuïtes per a xiquets i xiquetes de dos anys a les 485 aules de dos anys de les escoletes municipals, les 134 aules de 2 anys de les escoles d’Infantil i Primària, i les 116 aules d’aquest tram d’edat les escoletes de la Generalitat.

«Amb aquesta mesura tripliquem per al proper curs el nombre de places gratuïtes per a Infantil de dos anys amb un total de 735 unitats entre centres d’Infantil i Primària, escoletes de la Generalitat i escoletes municipals. És important fomentar l’escolarització en aquest tram educatiu per incidir en el desenvolupament dels xiquets i les xiquetes valencians», ha destacat el conseller Vicent Marzà.

El període d’admissió d’alumnat de dos anys a les aules dels centres d’Infantil i Primària i de les escoletes de la Generalitat per al pròxim curs serà del 17 al 24 de maig. El període d’admissió a les aules de dos anys de les escoletes municipals el fixa cada municipi.

El conseller Marzà ha volgut explicar també que «mentre a la resta d’autonomies disminueix l’alumnat en Educació Infantil, ací augmenta, tot i el descens de la natalitat, gràcies a aquestes polítiques. Aquest curs tenim ja 40.000 alumnes d’Infantil 0-3 matriculats, quasi 4.000 xiquets més que al setembre de 2015 i esperem que amb la nova oferta de places gratuïtes, la matrícula augmente considerablement el curs que ve».

Aules de 2 anys gratuïtes als centres d’Infantil i Primària El pròxim curs hi haurà 35 aules més de 2 anys gratuïtes a les escoles de les nostres comarques. En concret, 15 més a les comarques d’Alacant, 7 més a les comarques de Castelló i 13 més a les comarques de València.

Les aules d’aquestes característiques es posen en funcionament als centres educatius d’Infantil i Primària i tenen una ràtio màxima de 18 alumnes per aula i en cada una hi ha un docent i un educador.

Aquestes aules eren inexistents i es van crear per part Consell des del curs 2015-2016 amb la intenció d’anar garantint de forma progressiva la igualtat d’oportunitats per a les famílies a l’hora de decidir si volen matricular els seus fills i filles en aquest tram educatiu no obligatori.

Segons el secretari autonòmic Miquel Soler, “està més que comprovat que l’escolarització de xiquets i xiquetes de dos anys afavoreix uns bons resultats acadèmics en un futur i també és una mesura per afavorir la conciliació familiar. Ens vam trobar que hi havia moltes famílies que no podien fer front econòmicament a l’escolarització de dos anys i el que hem fet ha estat, per un costat, augmentar cada curs les ajudes econòmiques al Bo Infantil per a dur els xiquets i xiquetes a les escoletes i per l’altre, anar creant aules de dos anys gratuïtes allà on cal. Totes dues mesures estan encaminades a afavorir la igualtat d’oportunitats de les famílies valencianes en aquest tram d’edat tan important”, ha afegit.

En aquest sentit el curs 2015-2016 es van crear 35 unitats gratuïtes de dos anys a centres d’Infantil i Primària de tot el territori valencià. El curs 2016-2017 es va augmentar fins a 69 l’oferta. En l’actual curs hi ha 99 aules de dos anys gratuïtes a les escoles, que augmentaran fins a 134 el pròxim curs. En total s’hi oferiran 2.412 places d’aquestes característiques.

Les aules de dos anys gratuïtes a les escoletes de la Generalitat La Generalitat compta actualment amb una xarxa de 39 escoletes gratuïtes de primer Cicle d’Infantil (0-3) a tot el territori valencià.

Hi ha 21 escoletes de la Generalitat a les comarques d’Alacant, 7 a les de Castelló i 11 a les de València.

D’aquestes escoletes hi ha un total de 116 unitats educatives específiques de dos anys. De les quals 63, a les comarques d’Alacant; 22, a les de Castelló, i 31, a les de València.

La ràtio per aula de les escoletes de la Generalitat és de 20 alumnes i per tant s’hi oferiran 2.320 places específiques gratuïtes de dos anys.

Les aules de dos anys gratuïtes a les escoletes municipals Una novetat rellevant per al pròxim curs és que totes les aules de 2 anys de les escoletes municipals també seran gratuïtes. Cal destacar que hi ha 248 escoletes municipals en el tram 0-3 al territori valencià. D’aquestes escoletes, 59 són de les comarques d’Alacant, 21 de les comarques de Castelló i 168 de les comarques de València.

«Mitjançant les aules gratuïtes de dos anys a les escoletes municipals, gràcies a les ajudes que concedirem directament des de la Generalitat i que cobrirem en la seua totalitat, comptem amb 9.700 places per a xiquets i xiquetes de dos anys, que completen i augmenten substancialment l’oferta global fins a 14.432 les places gratuïtes de dos anys per al pròxim curs», ha explicat el conseller Marzà.

Específicament, les escoletes municipals disposen de 485 unitats de dos anys de les quals 127 corresponen a les comarques d’Alacant; 47, a les de Castelló, i 311, a les de València. Cada unitat té una ràtio de 20 alumnes per aula.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre