Inicio Comunidad Valenciana Marzà: ‘Ampliem a 1.000 les places per a estades formatives del professorat...

Marzà: ‘Ampliem a 1.000 les places per a estades formatives del professorat a Irlanda i Gran Bretanya’

0

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria per a la realització d’estades formatives a Irlanda i al Regne Unit per al professorat d’Infantil, Primària i Secundària aquest estiu.

Segons el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, «ampliem a 1.000 les places per a estades formatives del professorat a Irlanda i Gran Bretanya. És una mostra més de les mesures que estem emprenent per a formar els docents valencians en anglés amb l’aplicació progressiva de la nova Llei de plurilingüisme, que s’iniciarà el pròxim curs».

Amb aquesta convocatòria, Educació té com a objectiu prioritari que el professorat valencià puga conéixer i actualitzar les eines metodològiques pròpies de l’ensenyament d’anglés i en anglés en un context intercultural que facilite el desenvolupament de la competència comunicativa en llengua anglesa.

S’oferiran un total de mil places per a la realització d’estades, un 66,67 % més que la convocatòria anterior. En concret, 100 places per als docents d’Educació Infantil, 550 per al professorat d’Educació Primària i 350 per al professorat d’Educació Secundària.

Per a les estades de quatre setmanes hi haurà dos períodes de realització. El primer es durà a terme durant el mes de juliol de 2018 i el segon durant el mes d’agost de 2018.

L’estada inclourà transport, allotjament i manutenció, sense cap cost per als participants. A més, durant les quatre setmanes d’estada a l’estranger es durà a terme un curs d’un mínim de 25 hores setmanals i un màxim de 15 alumnes per classe, també sense cap cost. Els participants també disposaran d’una assegurança de viatge per a cobrir possibles incidències.

El termini de presentació de sol·licituds comença el 29 de març i finalitza el 23 d’abril de 2018. El professorat pot fer les sol·licituds per via telemàtica en l’enllaç següent: consultar ací. Una vegada sol·licitada l’estada, es podrà fer el seguiment del procés mitjançant la mateixa plataforma.

Formació en anglés per a professorat valencià Per a dur a terme el plurilingüisme real que garantisca un millor coneixement de l’anglés per part dels alumnes, cal que el professorat estiga format en anglés i en l’ensenyament de llengües.

Segons el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, «hem emprés des del curs passat diverses actuacions en aquesta línia. A banda de les estades formatives en estiu a Gran Bretanya i Irlanda, més de 10.000 docents estan actualment fent cursos d’anglés gratuïts a les escoles oficials d’idiomes, una iniciativa que tindrà continuïtat cada curs i que ampliarà encara més l’oferta de places per al professorat», i ha continuat, «a més, s’ha creat un Centre de Formació del Professorat (Cefire) específic de plurilingüisme, que ofereix formació específica en didàctica de llengües al professorat valencià».

Cal remarcar que el pròxim curs 2018-2019 es posarà en marxa el nou Programa plurilingüe i intercultural (PEPLI) en les etapes de segon cicle d’Infantil (3,4 i 5 anys) i primer cicle de Primària (1r i 2n de Primària).

La implantació completa del PEPLI en tot el sistema educatiu obligatori es farà efectiva el curs 2020-2021: «Aquesta implantació és progressiva i és per això que Educació està acompanyant i acompanyarà el professorat en la formació de llengües, fonamentalment en anglés», ha assegurat Miquel Soler.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre