Inicio Comunidad Valenciana Marzà: 'Amb el nou jardí d'escultures de l'IVAM obrim la institució al...

Marzà: 'Amb el nou jardí d'escultures de l'IVAM obrim la institució al conjunt de la ciutadania'

0


El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat junt amb l’alcalde de València, Joan Ribó, les obres del Pati Obert de l’Institut Valencià d’Art Modern.

Per al conseller, «feia molt de temps que estava aquest solar en propietat, però no s’hi havia fet cap actuació. Amb aquesta actuació per fi tenim un nou pati obert, un jardí d’escultures amb el qual obrim l’IVAM no només al barri, sinó també al conjunt de la ciutadania».

«En aquest nou espai de l’IVAM es podrà gaudir del fons escultòric de l’IVAM, però també es podrà donar acollida a actuacions puntuals que es puguen dur a terme en el futur», ha explicat Marzà i ha afegit: «Amb l’execució d’aquest projecte guanyem espais; espais que ens ajuden a cosir la societat valenciana mitjançant la cultura».

L’alcalde de València ha manifestat que «la ciutadania guanya així una sala d’exposicions oberta a tothom, on gaudir de l’escultura i altres obres d’art fora de recintes tancats».

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha adjudicat l’obra per valor de 395.605,95 euros. L’Ajuntament de València s’ha encarregat dels costos econòmics derivats de les expropiacions de terrenys necessàries per a l’obertura del carrer de l’Hort d’en Cendra, així com el manteniment, la neteja i la conservació del jardí d’escultures.

A banda d’eliminar les tanques que circumden actualment el solar i de condicionar l’espai com a jardí, una de les actuacions que es duran a terme consistirà en l’enderrocament del mur que separa l’IVAM i la Beneficència per tal d’unir el barri del Carme amb la ronda Interior, actuació que respon a una de les reivindicacions històriques dels veïns.

L’IVAM ha seleccionat entre el seu fons escultòric 5 obres d’artistes valencians que s’ubicaran en diferents punts del jardí. Es tracta de ‘Cosmos 62, forma lliure’ (1962), d’Andreu Alfaro; ‘Lluna sobre prisma’ (2001) i ‘Cara plana’ (2001), de Miquel Navarro; ‘Porta de Thanatos II’ (2008), de Ramón de Soto; i ‘Fragments’ (1990), de Vicente Ortí. D’altra banda, també es recuperarà per a aquest pati obert l’escultura ‘Sense títol’ (1989), que l’artista danés Per Kirkeby va realitzar per a l’IVAM i que, actualment, es troba al llit vell del Túria.

Tot i això, les obres artístiques finals que s’hi exposaran podran tindre alguna modificació, ja que s’està valorant la incorporació d’alguna obra d’una artista valenciana.

El Pati Obert de l’IVAM està concebut com un espai amb zones verdes, jocs infantils, zones de descans i de relació amb les obres d’art, on també hi haurà lloc per a instal·lacions artístiques efímeres. Es pretén que aquest siga, a més, un espai actiu, on es puguen dur a terme activitats educatives o d’un altre tipus.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre