Inicio Comunidad Valenciana L'Orquestra de la Comunitat Valenciana farà un concert a Sagunt en commemoració...

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana farà un concert a Sagunt en commemoració de la capitalitat cultural valenciana

0


L’Institut Valencià de Cultura i les Arts han presentat l’excepcional concert de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el Cor de la Generalitat, dirigits per Ramón Tébar, que tindrà lloc el 10 de març al Teatre Romà de Sagunt per a celebrar la capitalitat cultural valenciana en la seua recta final.

Aquest concert, impulsat des de l’Institut Valencià de Cultura i les Arts, s’ha presentat amb la presència de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; del director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega; i de l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández.

Aquesta iniciativa important marca la recta final de la capitalitat cultural de Sagunt, poc abans de donar el relleu a Altea com a nova capital cultural valenciana. Així mateix, l’acte respon a la filosofia de descentralització cultural que du a terme Cultura de la Generalitat, en fer arribar a públics de totes les comarques iniciatives culturals de primeríssim nivell. Es tracta, a més, d’un concert amb entrada gratuïta.

«Aquest concert és una celebració però també l’obertura d’un nou temps: les dues grans unitats artístiques depenents de la Generalitat, el Cor de la Generalitat Valenciana i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana fan un concert conjunt fora de les parets de les Arts en un espai representatiu i a disposició de tot el públic valencià», ha dit al sobre això Marga Landete.

El director artístic de les Arts, Jesús Iglesias Noriega, ha explicat que «aquesta actuació s’emmarca en el nostre projecte de multiplicar la presència de les Arts per tot el territori i ampliar la nostra base social. I, quin millor punt de partida que aquest concert per a celebrar la capitalitat cultural valenciana en un lloc tan emblemàtic i significatiu com el Teatre Romà?»

«Com vaig dir en la meua presentació, una de les prioritats és enfortir els vincles de les Arts amb els diferents municipis. Perquè com bé diu el seu nom, aquesta és l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i, per tant, de tots els seus habitants, i així ho han de sentir», ha afegit.

Per la seua banda, l’alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, ha mostrat el seu orgull per acollir aquest concert. «Com a alcalde de Sagunt, personalment és una satisfacció molt gran que en la recta final d’aquests mesos tan intensos com a capital cultural valenciana puguem oferir en col·laboració amb diferents institucions una iniciativa extraordinària».

«Una de les poques vegades que l’Orquestra i el Cor de la Generalitat, dues de les millors agrupacions musicals que es poden veure a Europa, ofereixen una actuació fora del Palau de les Arts. Una actuació que, a més, tindrà lloc en un marc emblemàtic i incomparable, el Teatre Romà», ha indicat.

Aquest concert no sols és una oportunitat única per als habitants de la ciutat de veure un espectacle de grandíssima qualitat. Es tracta del tipus d’iniciatives que dignifiquen el concepte de capitalitat i que ens acosten a l’objectiu de ser declarats algun dia com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO», segons Fernández.

Programa valencià i universal El concert del 10 de març a Sagunt serà una de les poques oportunitats de veure en un mateix escenari aquestes dues agrupacions fora de la seua seu del Palau de les Arts de València i tindrà un programa compost: ‘Llegenda’, de López-Chavarri; la Simfonia núm. 8 de Beethoven; la ‘Suite española’ d’Albéniz-Esplà i ‘Intermedio y danzas de La vida breve’, de Falla.

El director del concert i principal director invitat de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Ramón Tébar, ha explicat com s’ha confeccionat aquest programa: «Segueix la idea transmesa per la direcció de les Arts que consistia fonamentalment a presentar dues obres d’autoria valenciana: la primera, que servirà per obrir el programa, és ‘Llegenda’, de López-Chávarri, que va compondre per a l’Exposició Regional de 1909, per a cor i orquestra. També es va proposar recuperar l’orquestració de l’alacantí Óscar Esplà de la pianística ‘Suite Española’ d’Albéniz, una peça poc freqüent del repertori concertístic. Aquesta obra ocuparà gran part de la segona part del concert. Per completar el programa, i amb la idea d’incloure una obra d’un compositor popular i universal, s’ha inclòs en la primera part la Huitena Simfonia de Beethoven, que és l’obra que més vegades ha interpretat l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en les seues gires tant pel territori valencià com fora, i que per les seues característiques és una peça excel·lent per a celebrar la capitalitat de Sagunt.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre