Inicio Comunidad Valenciana L’IVIA col.labora amb la Universitat de Dubrovnik en un projecte per a...

L’IVIA col.labora amb la Universitat de Dubrovnik en un projecte per a sanejament de varietats citrícoles

0

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de Col·laboració entre l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries (IVIA) i la Universitat de Dubrovnik per a la realització d’un projecte d’investigació per al sanejament de les varietats de Satsuma ichimaru, Zorica rana, Kavano Wase i de la varietat de llimera mjesecâr.

Per al desenvolupament del projecte d’investigació, la universitat croata realitzarà una aportació econòmica de 27.420 euros, destinada a sufragar els gastos ocasionats pel desenrotllament del projecte, inclosos els d’enviament del material vegetal necessari.

La participació de l’IVIA es concreta en l’aportació dels seus mitjans i capacitats per a dur a terme este tipus d’investigacions, ja que posseïx la capacitat per a realitzar treballs de sanejament de varietats de cítrics per mitjà de microempelt d’àpexs caulinares in Vitro que el Centre de Protecció Vegetal i Biotecnologia desenvolupa des de fa diversos anys, gràcies a una línia d’investigació respecte d’això i la realització d’este tipus d’activitats.

En concret, les noves varietats poden ser d’interés per a millorar l’estructura varietal del sector citrícola ja que no hi ha constància que estiguen lliures de malalties transmissibles per empelt. A més, per a la propagació comercial de les esmentades varietats és necessari eliminar els possibles patògens que les puguen infectar.

La propietat dels eventuals resultats de la investigació – que no resulten previsibles per la mateixa naturalesa de la investigació – correspondran a la Universitat de Dubrovnik per quant el conveni es referix a material vegetal que pertany a la mateixa. Això, sense minva de la possibilitat d’ús dels mateixos per part de l’IVIA amb fins d’investigació científica.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre