Inicio Comunidad Valenciana L’IVC presenta ‘Moonlight’ en versió original subtitulada en valencià al Teatre del...

L’IVC presenta ‘Moonlight’ en versió original subtitulada en valencià al Teatre del Raval de Castelló

0

L’Institut Valencià de Cultura presenta ‘Moonlight’, de Barry Jenkins (2016), en versió original amb subtítols en valencià en una sessió especial dins de la programació regular que manté la Filmoteca al Teatre del Raval de Castelló. La pel·lícula podrà veure’s el dimecres 18 d’abril, a les 20.00 hores.

El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha explicat: «La projecció de ‘Moonlight’ en versió original amb subtítols en valencià que hem organitzat al Teatre del Raval, dins de la programació de la Filmoteca de Castelló, ha de ser entesa com un altre pas més perquè la nostra llengua estiga integrada amb total normalitat en l’agenda cultural de l’Institut Valencià de Cultura».

Dividida en tres actes, ‘Moonlight’ narra la infància, adolescència i maduresa de Chiron, un jove afroamericà, orfe de pare, que creix en un suburbi deprimit i conflictiu de Miami. En el seu camí explorarà la sexualitat i haurà de fer front als conflictes d’una família desestructurada.

Cada una de les tres parts està filmada amb registres narratius i estètics molt diferents entre si, que estan d’acord amb l’evolució del protagonista i la seua època. ‘Moonlight’ és la primera pel·lícula de temàtica LGTB amb un repartiment íntegrament compost per actors i actrius de raça negra. També és la segona producció amb menys pressupost que aconsegueix l’Oscar a la millor pel·lícula. L’actor Mahershala Ali és el primer musulmà que aconsegueix guanyar un Oscar (millor actor de repartiment). La gran sorpresa de la edició dels Oscars de 2017 és un subtil relat iniciàtic al voltant del despertar vital i emocional d’un afroamericà gai.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre