Inicio Comunidad Valenciana L'IVC presenta al professorat a la Filmoteca la seua programació didàctica per...

L'IVC presenta al professorat a la Filmoteca la seua programació didàctica per al curs escolar 2018-2019

0


El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha presentat al professorat a la Filmoteca la programació didàctica d’arts escèniques, música, cinema i audiovisual de l’IVC en tots els nivells educatius per al curs escolar 2018-2019.

Abel Guarinos ha declarat que «amb aquestes propostes didàctiques i d’assistència a representacions, concerts i pel·lícules, pretenem que els joves coneguen les eines i el llenguatge de les diferents disciplines artístiques, així com tindre’ls no només com a públic desitjat per al futur, sinó com a espectadors de hui, amb criteri i amb capacitat d’emocionar-se i divertir-se amb el cinema, la música, el teatre, la dansa, les arts plàstiques o la ‘performance’.»

Les activitats es duran a terme a la sala Berlanga de la Filmoteca de València, la seu de l’IVC a la plaça de Viriat de València, el Teatre Rialto i el Teatre Principal de València; el Teatre Arniches d’Alacant; i l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, el Teatre Raval i Teatre Principal de Castelló, el Museu de Belles Arts de Castelló i l’Espai d’Art Contemporani de Castelló.

Cinema i audiovisual En l’àmbit del cinema i l’audiovisual, l’IVC ha organitzat per a aquest curs una àmplia programació didàctica orientada als escolars de tots els nivells del sistema educatiu, des de cursos introductoris sobre la història del cinema per a Educació Infantil i Primària fins a sessions, projeccions i tallers temàtics per a ESO, Batxillerat i Formació Professional.

Amb aquesta programació didàctica es pretén acostar la història del cinema a les aules i donar a conéixer el llenguatge audiovisual als més joves. En aquesta edició, s’ha organitzat un monogràfic destinat a l’alumnat 3r i 4t d’ESO i de Batxillerat sobre l’obra cinematogràfica de Vicent Blasco Ibáñez amb motiu del 150é aniversari del naixement de l’escriptor valencià.

Dins de les activitats previstes figuren tallers sobre el llenguatge cinematogràfic, sessions sobre adaptacions literàries, projeccions de curtmetratges i títols clàssics com ‘Tiempos modernos’ o estudis sobre els diversos treballs que s’efectuen en una filmoteca.

En la secció didàctica patrocinada per La Caixa-Obra Social, destaquen les sessions temàtiques sobre l’assetjament escolar, les migracions, la igualtat de gènere o la diversitat funcional, física o intel·lectual que estan dirigits als centres CAES, de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Tot això en un ambient de reflexió i amb l’objectiu de proporcionar als joves espectadors una mirada crítica i social als missatges que rebem des del món audiovisual.

Música i arts escèniques A l’Auditori i al Teatre Principal de Castelló estan programats més d’una vintena d’activitats i espectacles musicals i escènics per a escolars de tots els nivells formatius i en família, que incideixen en les diferents disciplines artístiques des del teatre fins al cinema i la dansa.

L’Auditori obri les portes als més menuts amb músiques del món de la mà del Grupo Amores amb ‘Mamma África’; l’Obra Social La Caixa presenta ‘Teranga’ i estan previstos concerts de música clàssica d’Igor Stravinsky, Maurice Ravel i la celebració del 200é aniversari de Jacques Offenbach.

També es podran veure ‘Historia de un soldado’, amb la Bilbao Sinfonietta i la companyia Arké; ‘Sensacional’, d’Imaginart; ‘El bosque de Grimm’, de la companyia andalusa La Maquiné; i ‘Perdida en el Bosco’, d’Emilio Villalba i Sara Medina, una coproducció de la companyia Claroscuro i la Fundació Instruments Musicals amb Història.

Completen la programació ‘La casa del panda’, de la companyia italiana TPO; ‘Big Band Basket Beat Barcelona’; ‘Allegro Vivace’, del Petit Liceu; ‘Les aventures de Tom Sawyer’; ‘En els núvols’, de la Negra, ‘Clásicos excéntricos’; la producció teatral de l’IVC ‘Tic Tac’; i ‘Los cuentos de Hoffmannn’, projecte formatiu que es desenvoluparà durant tota la temporada escolar.

Mentre el Museu de Belles Arts de Castelló té previst celebrar una desena de tallers didàctics relacionats amb les arts plàstiques, l’Espai d’Art Contemporani de Castelló organitza activitats didàctiques relacionades amb les exposicions que du a terme el centre, com ara «Et toca al teu», concebuda per la comissària, editora i investigadora Laura Vallés Vílchez.

El Teatre Arniches d’Alacant programa diversos espectacles al llarg de l’any amb caràcter didàctic com ‘La Celestina’, ‘Papel’, ‘Historia de un calcetín’, ‘La gallina dels ous d’or’, ‘Shoes’, ‘Embrossa’t’, ‘Pop Up’ o ‘Lil·liput’, entre d’altres.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre