Inicio Comunidad Valenciana L’IVC presenta a la Filmoteca la tercera edició de la Mostra de...

L’IVC presenta a la Filmoteca la tercera edició de la Mostra de cinema romanés

0


L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca de València una mostra de cinema actual produït a Romania, que segueix demostrant ser un dels països amb una de les cinematografies emergents més interessants d’Europa.

Organitzat en col·laboració amb l’Institut Cultural Romanés, el cicle s’inaugura el dimecres 11 d’abril, a les 20.00 hores, amb la projecció de ‘The fixer’ (2016), d’Adrian Sitaru, que va ser seleccionada per Romania com a candidata a l’Oscar 2018 a la millor pel·lícula de llengua no anglesa.

‘The fixer’ explica la història d’un jove i ambiciós periodista romanés contractat per una televisió francesa per a ser el guia en un reportatge sobre dues prostitutes menors romaneses que han sigut repatriades des de França.

Entre les pel·lícules seleccionades destaca ‘Ana, mon amour’ (2017), de Calin Peter Netzer, que està considerat com un dels principals exponents del nou cinema romanés i que ja va guanyar l’Ós de Plata a Berlín en 2013 amb ‘Madre e hijo’. ‘Ana, mon amour’ centra la seua mirada sobre els conflictes i els llaços de dependència que poden establir-se en les relacions de parella.

També destaca en la programació ‘Corazones cicatrizados’ (2016), de Radu Jude, que també va guanyar l’Ós de Plata en 2015 amb ‘Aferim!’. Guardonada amb el Premi Especial del Jurat al Festival de Locarno, l’última pel·lícula de Radu Jude s’inspira en la biografia i la literatura de l’escriptor romanés Max Blecher per a explicar la història d’un jove que pateix tuberculosi òssia.

Completen el cicle ‘Breaking news’ (2017), de Iulia Rugina, premiada al Festival de Cinema de Karlovy Vary; ‘Summer’s over’ (2016), de Radu Potcoava, i ‘Eastern business’ (2016), d’Igor Cobileanski.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre