Inicio Comunidad Valenciana L'Ivace subvenciona la instal·lació de 32 punts de recàrrega per a vehicles...

L'Ivace subvenciona la instal·lació de 32 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Castelló

0


La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, subvencionarà enguany un total de 32 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en la província de Castelló, la majoria d’ús públic.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric elaborat per Ivace Energia i cal destacar que són molt superiors a les concedides el passat any 2017, en el qual es van subvencionar un total de 13 punts de recàrrega elèctrics.

En aquest sentit, cal destacar que part d’aquest augment es deu al fet que Ivace ha incrementat notablement el percentatge de subvenció ja que mentre que en 2017 es feia càrrec del 50% del cost del punt enguany 2018 s’ha augmentat fins al 80%.

A través d’aquestes ajudes, Ivace Energia dóna suport als ajuntaments amb subvencions del 80% del cost de la instal·lació i amb un 50% a les pimes i s’emmarca dins del Pla d’Impuls del Vehicle elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega, que Ivace va elaborar el passat 2017.

De la totalitat dels punts subvencionats en 2018 a Castelló, un total 24 corresponen a projectes presentats per part dels ajuntaments, que rebran una ajuda del 80% del cost dels projectes.

En les xicotetes i mitjanes empreses, on l’ajuda és del 50%, l’Ivace subvencionarà enguany 4 punts de recàrrega elèctrica i en les grans empreses, per a les quals la subvenció prevista és del 40% del cost, es donarà suport a la instal·lació d’altres 4 punts de recàrrega.

Així doncs, els 32 punts de recàrrega elèctrica subvencionats evitaran anualment l’emissió a l’atmosfera de 140 tones de CO2 i permetran estalviar a l’any quasi 58.000 litres de combustible.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha recordat que l’evolució cap a una mobilitat sostenible constitueix un dels eixos prioritaris de l’Ivace en matèria energètica, ja que «és el principal consumidor d’energia de la Comunitat Valenciana, el 40% de l’energia final, i amb la particularitat que pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants».

Per açò, ha insistit la directora «la nostra estratègia passa per donar suport a les iniciatives que prioritzen a les maneres de transport més netes i eficients i un dels principals punts en els quals es basa aquesta estratègia és el foment de la mobilitat elèctrica, per a açò hem elaborat el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega».

El Pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en el nostre territori. Al costat de l’objectiu d’implantació del vehicle elèctric, el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric arreplega també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recàrrega.

L’objectiu previst per a 2030 pel Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric per a la província de Castelló és aconseguir un total de 285 punts de recàrrega ràpids i semi-ràpids.

Açò suposaria per a la província de Castelló compte en 2030 amb 6 punts de de recàrrega ràpida cada 50 quilòmetres, situats en les principals vies de circulació interurbana i àrees perifèriques de les principals ciutats, així com en punts vertebradors i garantistes de la mobilitat.

Quant als punts de càrrega semi-ràpida l’Ivace està impulsant la seua implantació en els principals nuclis urbans distribuïts segons factors soci-econòmics, posant l’accent en els centres del sector terciari tractors de mobilitat, com a centres comercials, centres esportius, etc. i punts vertebradors.

Castelló compta amb 72 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics En l’actualitat, la província de Castelló compta amb 72 punts de recarrega. Cal recordar que existeixen tres tipus de punt de recàrrega; els anomenats de càrrega ràpida, que tarden 20 minuts en una recàrrega completa, de càrrrega semi-ràpida, que necessiten al voltant de 2 hores per a la recàrrega i els normals, que necessiten 6-7 hores aproximadament .

Actualment, els vehicles elèctrics tenen un preu de venda superior als quals utilitzen combustibles convencionals però, cal destacar que presenten estalvis econòmics molt importants que segons, les dades de l’IVACE se situen entorn del 60%.

Així doncs, amb 2,5 euros, un vehicle elèctric recorre 100 km i si la recàrrega es realitza en horari nocturn amb 1 euro recorre 100 km. Per contra, per a recórrer la mateixa distància amb gasoil es necessiten 5,5 euros.

Cal destacar que l’Ivace disposa també d’una línia d’ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics, sempre que aquests siguen d’ús públic, amb ajudes de 6.000 euros en el cas dels turisme.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre