Inicio Comunidad Valenciana L'Ivace rep el doble de sol·licituds d'empreses i ajuntaments per a obtenir...

L'Ivace rep el doble de sol·licituds d'empreses i ajuntaments per a obtenir finançament per a l'autoconsum

0


L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), a través la unitat d’Energia, ha rebut un total de 53 sol·licituds per a acollir-se a la línia de finançament que posa a la disposició d’empreses i ajuntaments i que s’emmarca dins del Pla AutoconsumE. L’objectiu és afavorir el desenvolupament de l’autoconsum elèctric en les llars, empreses i entitats del nostre territori.

Aquesta xifra representa més del doble de les sol·licituds presentades en 2017, any en què es va engegar aquesta línia d’ajudes i en el qual es van presentar un total de 23 sol·licituds. Així mateix, la inversió prevista per a dur a terme les instal·lacions d’autoconsum ascendeix a 4,65 milions d’euros, mentre que la inversió de 2017 va ser d’1,83 milions d’euros.

Segons ha explicat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, «aquesta fórmula de finançament totalment bonificat facilita afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la pròpia instal·lació genera. Aquesta modalitat de suport públic és molt més intensiva en pressupost que els incentius a fons perdut».

Es tracta d’una línia de préstecs bonificats a interès 0% i a retornar en fins a 10 anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 500.000 euros. Compta amb un pressupost inicial de 2,4 milions d’euros.

Climent ha mostrat la seua satisfacció «perquè açò demostra que aquesta línia és encertada i ens anima a continuar, sabem que és una carrera a mitjà termini però aquest augment tan notable de les xifres reflecteix que els senyals que estem enviant a la societat que l’autoconsum és possible i aquest Consell aposta fermament pel seu impuls en tots els àmbits està calant entre les empreses i entitats del nostre territori».

«A pesar que seguim esperant que el Govern aprove el «Reial decret pel qual es regula l’accés i connexió a les xarxes de transport i distribució d’energia elèctrica, estem fent tot el que dins de les nostres competències i des de la responsabilitat podem fer en favor de l’autoconsum» ha afegit.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre