Inicio Comunidad Valenciana L’Ivace ha publicat el 76% del pressupost d’ajudes 2018 per a innovació,...

L’Ivace ha publicat el 76% del pressupost d’ajudes 2018 per a innovació, energia, parcs empresarials i internacionalització

0

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha convocat el 76% del pressupost de les línies d’ajudes previstes per a 2018 en matèria d’innovació, energia, parcs empresarials i internacionalització.

Així, dels 100 milions d’euros pressupostats per a aquest exercici, ja s’han convocat un total 76,37 milions d’euros a través d’un total de 16 ordres d’ajudes.

La directora general de l’Ivace, Júlia Company, ha destacat «l’esforç dels tècnics de l’Institut en la redacció i publicació de les diferents convocatòries complint així el compromís del conseller Climent de convocar el major nombre d’ajudes en el primer trimestre de l’any».

En aquest sentit Company ha afegit que «en algunes de les convocatòries d’innovació i energia el termini ja està tancat i l’Ivace va a començar a avaluar els projectes presentats».

Innovació El pressupost d’Ivace Innovació per a ajudar al desenvolupament de projectes d’alt contingut innovador ascendeix a 61 milions d’euros, dels quals ja s’ha convocat el 68% (48,1 milions d’euros).

Les ajudes convocades corresponen al Pla de R+D+i Empresarial de l’Ivace i a les ajudes per a recolzar la cooperació entre centres tecnològics i empreses de la Comunitat en el desenvolupament de projectes de recerca i desenvolupament tecnològic de caràcter no econòmic.

El Pla de R+D+i Empresarial, dotat amb 21 milions d’euros, inclou 10 convocatòries d’ajudes de les quals s’han convocat les dirigides a recolzar projectes de R+D individual (PiDi), R+D en cooperació (PidCop), innovació de processos (InnovaProc), Innovació de Producte (InnovaProd) Innovació en Indústria 4.0 (Innova4.0), Innovació en solucions Tecnològiques (InnovaTeic).

D’igual manera, s’han convocat les ajudes destinade a la preparació de propostes a les convocatòries europees del Programa Marque de Recerca i Innovació 2014 -2020 Horitzó 2020 i per a l’obtenció de la certificació de projectes de R+D+i personal investigador.

Les dues convocatòries restants (creació d’empreses de base tecnològica i digitalització) està previst que es publiquen el pròxim mes d’octubre ja que la convocatòria de 2017 es va publicar al desembre i està en fase d’avaluació.

Quant a les ajudes als instituts tecnològics, Ivace Innovació ha convocat un total de 15 milions d’euros per a recolzar projectes de recerca en col·laboració amb les empreses.

Aquestes ajudes es complementaran amb una convocatòria específica per a recolzar el desenvolupament de pilots demostratius d’Indústria 4.0 en els sectors productius de la Comunitat Valenciana prevista per a finals d’abril.

I en paral·lel s’estan tramitant els convenis de col·laboració amb els centres tecnològics de la Comunitat amb especial recalcament en la transferència de la tecnologia a les empreses.

Parcs Empresarials Ivace Parcs Empresarials ha publicat el 96% del pressupost de les ajudes de 2018. Ja s’ha convocat l’ordre de 22,59 milions d’euros per a projectes d’inversió per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en els polígons industrials, àrees industrials i enclavaments tecnològics el termini dels quals de presentació finalitza el pròxim 6 d’abril. A més, està prevista una nova convocatòria d’ajudes per a la finalització de polígons inacabats que comptarà amb un milió d’euros.

Les actuacions subvencionables per a millorar els polígons són entre unes altres l’obra civil per a implantació de fibra òptica, vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, ampliació o creació de depuradora, millora de la imatge del polígon i zones verdes, millora de l’enllumenat públic, generació d’energia renovable i serveis contra incendis, ecoparc, vials més amplis, senyalització i/o identificació de carrers i millora en el sanejament i d’aigua i de gas.

Energia En matèria d’energia s’han convocat programes d’ajudes dirigits a tots els sectors econòmics amb l’objectiu d’avançar en la construcció d’un nou model energètic més eficient i respectuós amb l’entorn.

Així doncs, s’han publicat les ajudes per a la renovació de finestres i calderes, que es poden sol·licitar fins a mitjan juny, i també les de foment de l’estalvi i eficiència energètica en la indústria, edificació i sistemes de gestió, així com les línies d’impuls de la mobilitat sostenible i les energies renovables, el termini de les quals estarà obert fins al pròxim 19 d’abril.

D’altra banda, cal recordar que el termini per a sol·licitar les ajudes a la mobilitat elèctrica i l’enllumenat públic d’alta eficiència en municipis va finalitzar el passat 8 de març.

En total, el pressupost d’aquests programes ascendeix a 9,65 milions d’euros, als quals cal sumar altres 2,4 milions d’euros previstos en el Pla AutoconsumE+ per a impulsar l’autoconsum en les empreses i entitats, la convocatòria de les quals està prevista per a aquest mes d’abril.

Internacionalització En l’àmbit de la internacionalització, Ivace ha publicat ja el 71% dels 3’75 milions d’euros previstos.

Les empreses poden sol·licitar fins al 18 de maig les ajudes reemborsables per al desenvolupament de plans de promoció internacional dotades amb mig milió d’euros.

Així mateix, i com a novetat en 2018, s’han publicat les subvencions als plans de seguiment i execució dels programes de tutories en internacionalització desenvolupades per l’Ivace. Aquestes ajudes compten amb un pressupost de 2’18 milions d’euros i es poden sol·licitar fins al 22 de juny de 2018.

Està previst que en el mes d’abril estiguen publicades les ordres restants i s’està ultimant la col·laboració amb entitats com les Cambres de comerç de la Comunitat Valenciana per a ampliar el suport a les empreses en aquest àmbit.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre