Inicio Comunidad Valenciana L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca un cicle sobre la...

L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca un cicle sobre la directora alemanya Ula Stöckl

0


L’Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca un cicle sobre la directora alemanya Ula Stöckl que està organitzat en col·laboració amb el Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

El cicle s’inicia el dimarts, 27 de novembre, a les 20 hores, amb la projecció de l’històric curtmetratge ‘Antigona’ (1964), i ‘The Cat Has Nine Lives’ (1968), que ha sigut recentment restaurat i està considerat el primer llargmetratge feminista de la història del cinema alemany.

El cicle es completa amb els llargmetratges ‘The Golden Thing’ (1971), ‘Sleep of Reason’ (1984) i ‘The Old Song’ (1991) i el curtmetratge ‘Don’t Talk about Fate’ (1991).

Nascuda a Ulm (Alemanya) en 1938, Ula Stöckl és una pionera del cinema feminista i reivindicatiu, una dona avançada a la seua època amb una obra inèdita o poc coneguda al nostre país.

Militant a la manera d’Agnès Varda o V?ra Chytilová, va ser una de les primeres cineastes en una Alemanya aleshores dividida pel mur. El missatge polític de les seues pel·lícules anava acompanyat de formes narratives avantguardistes amb referències implícites a la cultura pop.

Des de 1964, va signar una vintena de treballs per al cinema i la televisió. En les pròximes setmanes es podran veure a la Filmoteca dos dels seus curtmetratges i quatre llargmetratges.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre