Inicio Comunidad Valenciana L’Institut Valencià de Cultura ofereix el cicle formatiu ?Coneixements del negoci musical’...

L’Institut Valencià de Cultura ofereix el cicle formatiu ?Coneixements del negoci musical’ i posa en marxa el Catàleg de Música Valenciana

0

L’Institut Valencià de Cultura ofereix a partir del pròxim 19 d’abril, el cicle formatiu ?Coneixements bàsics del negoci musical’, un curs impartit per reconeguts professionals de la indústria musical i per professors experts de la Universitat de València. El cicle és gratuït i es farà des d’abril fins juliol a la seu de l’Institut Valencià de Cultura, a la plaça de Viriato de València.

L’objectiu d’aquest cicle és posar a disposició de les persones assistents els coneixements i capacitats en àrees fonamentals com ara màrqueting, comunicació, posicionaments i monetització d’obres musicals en internet o gestió fiscal i laboral de las professions de la música. Tot això amb el propòsit de dotar els participants dels coneixements bàsics del funcionament de la indústria de la música, així com de les eines necessàries per a fer-se presents en un negoci tan canviant.

El programa formatiu constarà de cinc sessions i se centrarà en els temes següents: Màrqueting i comunicació; Posicionament i monetització de les obres en internet; Internacionalització; Règim fiscal de les professions de la música i Règim jurídic laboral dels artistes.

El primer bloc, sobre Màrqueting i Comunicació, serà impartit per Pablo Rodríguez, ?managing director’ de BMG Spain & Portugal, dijous 19 d’abril. El segon, sobre Posicionament i monetització de les obres d’art en internet, serà impartit per Javier Icazuriaga, director general de Zuria Producciones el 3 de maig.

El següent bloc sobre el procés d’Internacionalització, característiques i factors clau, el farà Marcos García, consultor Internacional Music Business el 7 de juny. La quarta sessió serà el 5 de juliol i tractarà sobre el règim fiscal de les professions de la música, i serà impartit per Francisco Higón, professor titular del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València.

Tancarà el cicle el 12 de juliol Juan Antonio Altés, professor titular del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València, que tractarà el règim jurídic i laboral dels artistes

Catàleg de música valenciana D’altra banda, des de la web de l’Institut els músics interessats poden inscriure’s per a formar part d’una sèrie de catàlegs que l’IVC portarà a diferents tipus de fires i trobades musicals per tal de promocionar i donar a conéixer als músics valencians en altres àmbits.

El catàleg de música valenciana inclourà propostes que es puguen interpretar en la temporada 2018/19 que l’IVC portarà a diferents fires musicals. Cada agrupació o solista pot presentar fins tres projectes diferents i cal fer la presentació de manera atractiva. La data límit de recepció de propostes és el 22 d’abril.

Els músics han d’omplir un formulari en la ?landing page’ consultar ací i a partir d’ací es maquetaran i se seleccionaran els que han de ser presents en cada catàleg especialitzat que, després, seran difosos en festivals, fires i trobades musicals de tot tipus, per reforçar i ampliar el coneixement del treball dels músics valencians.

En la web, els músics han d’informar del seu nom, títol de l’espectacle, així com fer-hi una breu descripció del projecte i assenyalar en quin dels catàlegs volen aparéixer: ?Música pop amplificada’ (pop, rock, hip-hop); ?Jazz’; ?Música antiga i/o barroca’; ?Música contemporània’; ?Altres músiques cultes o Música tradicional’. A més, han d’informar sobre els seus membres i aportar-hi una fotografia i un enllaç de vídeo.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre