Inicio Comunidad Valenciana L'Institut Valencià de Cultura multiplica per sis les ajudes al foment de...

L'Institut Valencià de Cultura multiplica per sis les ajudes al foment de la música des de 2015

0

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publica aquest dilluns la convocatòria d’ajudes per al foment d’activitats musicals com l’organització de festivals, cursos de perfeccionament musical, concursos, projectes musicals de caràcter singular, gires i projectes de producció musical en l’any 2018.

La quantia total d’aquestes ajudes és de 600.000 euros, un import que multiplica per sis la quantitat destinada a aquesta finalitat l’any 2015. L’evolució de l’import de les ajudes ha evolucionat de la manera següent: en 2015 era de 103.410 euros; en 2016, de 340.000 euros; en 2017, de 444.000 euros; i en 2018, de 600.000 euros.

Segons el director general de l’IVC, Abel Guarinos, «l’Institut Valencià de Cultura ha sextuplicat l’import d’aquestes ajudes en menys de quatre anys pel convenciment que són una eina fonamental per tal d’impulsar la professionalització dels grups musicals valencians de qualsevol tipus de ‘músiques’, i pel que representen en la vertebració cultural de la Comunitat Valenciana, perquè també aquestes subvencions propicien esdeveniments i festivals musicals rellevants pràcticament a totes les comarques valencianes i en la totalitat de variants, des de la música antiga i barroca fins a la creació actual, des de la clàssica fins al ‘jazz’, el ‘pop’, el ‘folk’ o el ‘rock'».

Les modalitats de subvenció són les següents: per a l’organització i realització de festivals i projectes singulars es destina la quantitat de 300.000 euros, per a l’organització i realització de cursos de perfeccionament musical i de concursos es destina la quantitat de 135.000 euros i per a la realització de gires i projectes de producció musical es destina la quantitat de 165.000 euros.

El termini de presentació de les sol·licituds serà de trenta dies hàbils a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta convocatòria en el DOGV.

La setmana passada el DOGV va publicar la convocatòria d’ajudes a la producció i edició discogràfica per un import de 70.000 euros i les ajudes a l’adquisició i reposició d’instruments musicals per part de les societats musicals per un import de 215.000 euros.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre