Inicio Comunidad Valenciana L'Institut Valencià de Cultura, l'FSMCV i Bankia presenten el jurat i els...

L'Institut Valencià de Cultura, l'FSMCV i Bankia presenten el jurat i els participants del III Concurs d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

0

L’Institut Valencià de Cultura, organitzador del Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i amb el patrocini de Bankia, ha presentat els membres del jurat de la tercera edició del certamen, que tindrà lloc al Palau de les Arts Reina Sofía de València el 17 de febrer de 2019.

El comité organitzador, format per dos membres de cada una de les entitats participants, ha triat com a president del jurat Miguel Ángel García Cañamero, director del Coro Nacional de España i director d’orquestra. A més, el jurat estarà compost per Beatriz Fernández Aucejo, directora titular de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona, i Enrique Palomares Chofre, concertino de l’Orquestra de València.

Orquestres participants En aquesta tercera edició del Concurs d’Orquestres Bankia de la Comunitat Valenciana, participaran dues orquestres en cada categoria.

En la categoria Salvador Giner, per a grups orquestrals d’entre 30 i 50 músics, concursaran la Jove Orquestra de la Primitiva Setabense i l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol.

En la categoria Martín i Soler, per a orquestres d’entre 51 i 70 músics, concursaran l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria i l’Orquestra de Corda de la Societat Musical d’Alboraia.

El III Concurs d’Orquestres de la Comunitat Valenciana és una de les grans iniciatives previstes en el programa ‘Bankia Escolta València’, projecte de Bankia dirigit a promocionar i donar suport a la música a la Comunitat Valenciana i a les societats musicals de les tres províncies des del seu naixement l’any 2014.

Les altres quatre grans línies d’actuació de ‘Bankia Escolta València’ són el programa de beques dirigides a estudiants de formació no reglada de la xarxa d’escoles de música de l’FSMCV, que té com a objectiu afavorir la formació musical de les noves generacions; els Premis Bankia al Talent Musical de la Comunitat Valenciana; el programa ‘Música a la Llum’, de recuperació del patrimoni de les societats musicals, i la reconstrucció de l’Alqueria Julià.

Bankia demostra així el seu compromís i suport al moviment associatiu musical de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre