Inicio Comunidad Valenciana Les sol·licituds a l’Ivace per a les ajudes per a la instal·lació...

Les sol·licituds a l’Ivace per a les ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics augmenten un 93%

0

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), a través la unitat d’Energia, ha rebut un total de 104 sol·licituds per a acollir-se al Programa d’ajudes per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrica per a vehicles elèctrics. Aquesta xifra suposa un increment del 93% respecte al nombre de sol·licituds rebudes en 2017, un total de 54.

Aquestes ajudes estan dirigides a entitats i a empreses, tant grans com a pimes i tenen com a objectiu facilitar la creació d’una xarxa de punts de recàrrega elèctrics, fonamental per a avançar en la implantació dels vehicles elèctrics en el nostre territori.

Així doncs, es donarà suport al cost de la instal·lació d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics, amb subvencions del 40% del cost subvencionable, podent incrementar-se en 10 punts percentuals en el cas de les ajudes concedides a xicotetes i mitges empreses.

Així mateix, aquestes ajudes podrà arribar al 80% en el cas d’ajuntaments i entitats públiques. En aquest sentit, cal destacar que, del total de projectes rebuts, el 60% corresponen a ajuntaments de la Comunitat.

Els projectes que s’han presentat són de tres tipus; les estacions de recàrrega ràpida d’accés públic amb una potència elèctrica de 50kW (DC) i de 44 kW (AC), les estacions de de accés públic de recàrrega semirràpida (amb una potència elèctrica disponible superior als 20 kW en corrent continu o alterna) i per a totes aquelles estacions privades que donen servei de recarrega a vehicles elèctrics, no incloses en les tipologies anteriors.

Segons les estimacions d’IVACE Energia, l’estalvi econòmic anual elèctric respecte a un vehicle que utilitza combustible convencional està entorn del 60%. Així, amb 2,5 euros, un vehicle elèctric recorre 100 km, i si la recarrega es realitza en horari nocturn es redueix a un euro. Recórrer aqueixa mateixa distància amb gasoil suposa un cost econòmic de 5,5 euros aproximadament.

El transport és el major consumidor d’energia a la Comunitat Valenciana. Concentra el 40% de tota l’energia que es consumeix en el nostre territori, amb l’agreujant que, en la seua gran majoria utilitza com a font d’energia els derivats del petroli, causants de la majoria dels gasos contaminants.

Per açò, es pretén facilitar la transició a un nou tipus de mobilitat més sostenible en la qual adquirisquen protagonisme les formes de transport no depenents dels derivats del petroli.

Cal destacar que els punts de recàrrega ràpida tarden 20 minutos en una recarrega del 80%, els punts denominats semirràpids, necessiten al voltant d’1,5 hores per a la recarrega i els punts de recarrega lenta necessiten 6-7 hores aproximadament per a realitzar la recàrrega.

Objectius del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric Aquestes ajudes s’emmarquen dins de les accions previstes en el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric i Desplegament de la Infraestructura de Recàrrega elaborat per Ivace Energia.

El Pla estableix per a 2030 una quota de mercat del vehicle elèctric del 25% del total de vehicles venuts en el nostre territori. Al costat de l’objectiu d’implantació del vehicle elèctric, el Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric arreplega també els objectius en matèria de la infraestructura de desplegament de recàrrega.

Així es contempla aconseguir per a 2030 un total de de 270 punts de recàrrega ràpida (30 minuts de temps necessari para la recarrega del 80%) i 2.100 punts de recàrrega semirràpida ( entre una i dues hores per a la recarrega del 100%).

La consecució d’aquests objectius porta associada una important disminució de de les emissions d’efecte hivernacle, que el Pla situa en 622.000 tones de CO2.

Quant als punts de càrrega semirràpids previstos, s’instal·laran en els principals nuclis urbans distribuïts segons factors soci-econòmics, posant l’accent en els centres del sector terciari tractors de mobilitat, com a centres comercials, centres esportius, etc. i punts vertebradors.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre