Inicio Comunidad Valenciana Les exportacions d'Alacant als mercats d'Àsia Central s'incrementen un 48%

Les exportacions d'Alacant als mercats d'Àsia Central s'incrementen un 48%

0


Les exportacions d’Alacant als mercats d’Àsia Central han experimentat un destacat augment del 47,9% en el període gener-maig (últimes dades disponibles), amb un valor de 1,89 milions d’euro, segons dades fetes públics per IVACE Internacional.

La directora general d’Internacionalització i directora adjunta de l’Ivace, María Dolores Parra, ha destacat la importància de diversificar la destinació de les exportacions de la Comunitat Valenciana. «Per a aconseguir-ho les empreses compten amb la Xarxa Exterior de l’Ivace, a través de la qual s’ofereixen serveis personalitzats que faciliten l’obertura en nous mercats», ha indicat.

En analitzar les dades provincials, destaca el comportament dinàmic de les exportacions alacantines als mercats d’Àsia Central, integrats per Kazakhstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistán i Kirguizistan.

Kazakhstan és el principal client de les exportacions alacantines en l’àrea, amb 1,69 milions d’euros en els cinc primers mesos de l’any i un ascens del 38%. Aquest mercat concentra el 89% de les exportacions alacantines a la zona.

Li segueix Uzbekistan, amb 160.000 euros i un ascens del 333%, i Kirguizistan, amb 37.000 euros i un ascens del 142% respecte al mateix període de l’any anterior.

Desglossament per productes El calcer copa les exportacions alacantines als mercats d’Àsia Central amb el 79% del total. En el període gener-maig, les empreses d’aquest sector han exportat producte per valor de 1,48 milions d’euros, la qual cosa representa un increment del 52%. Li segueixen les manufactures de pedra, amb 118.000 euros i un creixement del 303%. A continuació se situa el capítol corresponent a altres productes químics, amb un valor de 91.000 euros exportats i un ascens del 23%.

Els capítols d’alumini i les seues manufactures, manufactures de cuir i marroquineria, olis essencials, mobles i il·luminació, vidre i les seues manufactures i fusta completen el llistat dels deu més exportats.

Presència de l’Ivace a Àsia Central Els mercats d’Àsia Central ofereixen interessants oportunitats de mercat a les empreses alacantines. Ivace Internacional compta amb una delegació a Moscou des de la qual s’atén a les empreses en altres mercats, com Kazakhstan.

Des de l’Ivace es presten serveis personalitzats per a facilitar la introducció de les empreses en nous mercats o la consolidació a través de nous contactes comercials. Entre elles destaquen les missions comercials o els viatges de prospecció per a comprovar l’acceptació dels productes en el mercat objectiu.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre