Inicio Comunidad Valenciana L'Agència d'Emergències centra el II Congrés Internacional de Policies Locals en el...

L'Agència d'Emergències centra el II Congrés Internacional de Policies Locals en el paper de la dona en les forces i cossos de seguretat

0

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències celebra, els dies 6 i 7 de març, el seu II Congrés Internacional de Policies Locals que, sota ell lema ‘Compromesos amb la igualtat i la seguretat’, se centrarà en el paper de la dona i en com està integrada en les diferents forces i cossos de seguretat.

A través de cinc taules redones, els ponents donaran a conéixer les aportacions que ha realitzat la dona a aqueixes forces i cossos de seguretat i analitzarà la implicació i compromís de tots els seus integrants per aconseguir que la igualtat entre dones i homes siga real i efectiva dins de les seues organitzacions.

Destacar que, al costat de comandaments importants de Policia Local, Protecció Ciutadana, magistrats, Guàrdia Civil, Policia Nacional i diferents càrrecs polítics i judicials de la Comunitat Valenciana, debatran representants de les autonomies basca, catalana, andalusa, així com l’Oficial de Policia Local de Nova York, i l’alcaldessa i secretari de Seguretat Pública del municipi General Escobendo, a Mèxic.

Tots ells posaran de manifest, a través de la seua experiència, la situació de la igualtat de gènere en la Policia Local, Autonòmica i Nacional, així com l’evolució i les perspectives de futur de la presència femenina en una professió que continua sent majoritàriament masculina.

També es tractarà el tractament jurídic-policial de la violència de gènere. Perquè aquest congrés vol, a més, commemorar el Dia Internacional de la Dona, reconeixent a les dones que van optar per incorporar-se no solament al món laboral, sinó a una professió, com és la de Policia, amb els matisos que comporta de sacrifici, disponibilitat, intervencions dures i arriscades, preparació específica i, sobretot, innovació en el seu accés a un món tradicionalment d’homes.

El congrés sorgeix a iniciativa de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i forma part de les diferents activitats que s’ha previst celebrar amb motiu del Dia Internacional de la Dona, programades des de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències, on reben formació tots els integrants dels Cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre