Inicio Comunidad Valenciana Labora organitza una campanya durant el mes de desembre per a donar...

Labora organitza una campanya durant el mes de desembre per a donar a conéixer els serveis de la Xarxa EURES 

0

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha organitzat una campanya durant el mes de desembre per a donar a conéixer a les persones desocupades els serveis de la Xarxa EURES. Per açò, els Espai Labora de tota la Comunitat realitzaran durant aquest mes tallers grupals de caràcter informatiu. 

EURES és una xarxa de cooperació creada per la Comissió Europea i els serveis públics d’ocupació de l’Espai Econòmic Europeu per a facilitar la lliure circulació de treballadors i treballadores. Les persones interessades a participar en els tallers informatius han de comunicar-ho en el seu Espai Labora.

 

Aquesta campanya de Labora forma part d’un pla de difusió més ampli per a donar a conéixer les possibilitats que ofereix el nou Servei Valencià d’Ocupació a la ciutadania amb la finalitat de millorar les seues oportunitats de trobar un treball. 

Labora continua així l’estratègia que duia a terme Servef, amb el suport de la Conselleria d’Economia, de divulgar mensualment un dels serveis que ofereix l’entitat. Al novembre, es va promocionar el servei d’orientació laboral mitjançant la campanya ‘Claus per a una bona entrevista de treball’. Al desembre, la finalitat és assessorar a les persones que han decidit continuar la seua carrera professional en un altre país de la Unió Europea donant-les a conéixer EURES. 

La Xarxa EURES en els Espai Labora L’objectiu no és tant fomentar la mobilitat internacional com donar suport a les persones que volen anar a treballar a un altre país perquè puguen accedir a millors oportunitats i condicions laborals.

La Xarxa EURES ofereix els següents serveis per a les persones demandants d’ocupació: orientació en la cerca de treball, assessorament en projectes de mobilitat, ajudes econòmiques per a la mobilitat (entrevistes, trasllat, cursos de formació, reconeixement de títols?) i informació actualitzada sobre les condicions laborals i de vida de cada país.

A la Comunitat Valenciana, la Xarxa EURES està integrada en els Espai Labora (antics Centres Servef d’Ocupació), on un conseller o una consellera EURES orienta a les persones desocupades interessades en la mobilitat internacional i les facilita informació i consells per a la cerca d’ocupació en l’Espai Econòmic Europeu. 

Tanmateix, l’activitat de la Xarxa EURES no està enfocada únicament a les persones desocupades, sinó que també presten serveis a les entitats ocupadores. Les empreses han de saber que existeix una unitat EURES en cada Servei Territorial on se centralitza l’atenció als ocupadors, les ajudes econòmiques a la mobilitat i la gestió dels processos de selecció internacional.

Els serveis que es presten a les empreses són els següents: difusió de les ofertes d’ocupació en 32 països, assessorament en la gestió de l’oferta, suport tècnic i logístic en el procés de selecció i informació sobre aspectes legals i pràctics lligats a la mobilitat comunitària i mercat de treball.

En les sessions informatives que es realitzaran en tota la Comunitat Valenciana durant aquest mes s’explicaran aquests serveis, es resoldran els dubtes de les persones assistents i es posaran en el seu coneixement els recursos que ofereixen Labora i la Xarxa EURES. 

Calendari d’activitats Per a conéixer les activitats que es realitzen en cada municipi, les persones interessades solament han de consultar el calendari consultar ací . El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, disposa de 54 Espai Labora (abans Centres Servef) en tota la Comunitat on impartirà les sessions informatives d’aquesta campanya, a més de les accions formatives que es desenvolupen habitualment. 

De la mateixa manera, a més d’acudir a les sessions grupals informatives, les persones usuàries de Labora compten amb la possibilitat de demanar cita amb el personal orientador en el seu Espai Labora per a rebre atenció personalitzada i informar-se sobre qualsevol dels programes i serveis que ofereix l’entitat.

Dejar una respuesta

Please enter your comment!
Nombre